Aydın'da 'satranç dostu' okullar belirlendi

Aydın'da 'satranç dostu' okullar belirlendi
Aydın’ın Efeler ilçesinde bu yıl ilk kez “Satranç Dostu Okul” projesi hayata geçirildi. Bu kapsamda 4 okula, ‘Satranç Dostu Okul’ bayrak ve belgesi teslim edildi.

Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin satranç tutkusunu ve becerilerini geliştirmek amacıyla “Satranç Dostu Okul” projesini başlattı. Bu yıl ilk defa hayata geçirilen proje kapsamında öğrencilerin satrançla tanışmasını sağlamak ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak hedeflendi. Proje dahilinde belirlenen ölçütleri karşılayan 4 okul “Satranç Dostu Okul” bayrağı ve belgesini alma başarısı gösterdi.

aw199922-04.jpg

ÇOK YÖNLÜ GELİŞİM HEDEFLENİYOR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, “Ülkemiz ve ilimiz genelinde ilk defa Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 2023-2024 eğitim öğretim yılında hayata geçirdiğimiz "Satranç Dostu Okul" projesi, öğrencilerimizin satranç farkındalığını artırmak ve okullarımızı satranç etkinliklerine teşvik ederek bireyin çok yönlü gelişimine katkı sağlamak düşüncesiyle ortaya çıkmıştır.

aw199922-01.jpg

"Satranç Dostu Okul" projemizle attığımız bu yeni tohumlar sayesinde satranç oyununun genç zihinlerde kök salmasını ve yeni dönemde uygulanması planlanan "Bütüncül Eğitim Felsefesine" uygun gerek bireyin çok yönlü gelişimi gerekse akademik başarısının arttırılması hedeflenmektedir" ifadelerini kullandı.

aw199922-02.jpg

"VELİLERİMİZ TARAFINDAN TERCİH EDİLECEKTİR"

Projede belirlenen ölçütleri karşılayan okullara “Satranç Dostu Okul" bayrağı ve belgesi verilmesinin planlandığını aktaran Özcan, şunları kaydetti: "Şu ana kadar “Satranç Dostu Okul" bayrağı ve belgesini almaya dört okulumuz hak kazanmıştır. Bu bayrağa ve belgeye sahip olan okullarımız “Satranç Dostu Okul" kapsamına girdikleri için velilerimiz tarafından da tercih edilecektir. Okullarımızın tercih edilme önceliği velilerimiz tarafından artacaktır.

aw199922-03.jpg

Satranç sadece bir oyun değil aynı zamanda bir stratejik zeka gelişim aracı olarak tanımlanabilir. Buna göre öğrencilerimizin kişisel ve sosyal gelişimleri ile birlikte odaklanma, konsantrasyon, sorun çözme ve hızlı düşünme gibi becerilerinin gelişimi ayrıca planlı hareket etme, kurallara uyma ve disiplin gibi değerleri öğrenmesinin de gelecekte karşılaşmaları muhtemel problem durumları karşısında çözüm yolları üretmesine önemli katkı sağlayacağı düşünülmektedir."

aw199922-05.jpg

aw199922-07.jpg

aw199922-06.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.