Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yerlikaya, nitelikli dolandırıcılık şüphelilerinin yakalanması için operasyonların Aydın'ın yanı sıra, Adana, İstanbul, Antalya, Mersin, Şanlıurfa, İzmir, Tekirdağ, Gaziantep, Osmaniye, Diyarbakır, Kayseri, Denizli, Sakarya, Bartın, Hatay, Siirt, Ankara, Malatya, Balıkesir, Düzce, Eskişehir, Erzurum, Samsun, Trabzon, Bitlis, Bursa, Kütahya, Van, Kırklareli ve Kocaeli'de son bir ayda düzenlendiğine işaret etti.

ÇOK SAYIDA KİŞİ DOLANDIRILDI

Yerlikaya, operasyonların il emniyet ve asayiş şube müdürlüklerince düzenlendiğini belirtti. Operasyonlarda 225 kişiyi dolandırdıkları şüphesiyle 188 zanlının yakalandığı ifade eden Bakan Yerlikaya, şüphelilerden 102'sinin tutuklandığını, 55'i hakkında adli kontrol kararının verildiğini, diğerlerinin işlemlerinin devam ettiğini vurguladı.

Aydın'da şekilden şekle girip milleti perişan ettiler! Bakan Yerlikaya 102 kişinin tutuklandığı sahtekarlığı açıkladı

Nazilli’de “baş belası” krizi: “CHP sahip çıkmalı”
Nazilli’de “baş belası” krizi: “CHP sahip çıkmalı”
İçeriği Görüntüle

SAHTEKARLARA GEÇİT VERİLMEDİ

Bakan Yerlikaya, şüphelilerin kendilerini kamu ve banka görevlisi, avukat ve uzlaştırmacı olarak tanıttıklarını aktardı. Telefon çekilişi, iş vaadi, fahiş fiyat, şantaj, sahte internet sitelerinden elektronik eşya ve arsa tapusu satma vaadiyle dolandırıcılık yapıldığını belirten Yerlikaya, sahtekarlara geçit verilmediğini kaydetti.

Aydın'da şekilden şekle girip milleti perişan ettiler! Bakan Yerlikaya 102 kişinin tutuklandığı sahtekarlığı açıkladı

MÜCADELE DEVAM EDECEK

Yerlikaya açıklamasında, "Valilerimizi, operasyonları koordine eden cumhuriyet başsavcılıklarımızı, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığımızı ve operasyonları gerçekleştiren il emniyet müdürlerimiz ile polislerimizi tebrik ediyorum. Güvenlik güçlerimizle birlikte, vatandaşlarımızı dolandıran suç şebekelerine ve yasa dışı yapılanmalara karşı mücadelemize aralıksız devam ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ