Aydın'da semt pazarları 'çiçek' açtı

Aydın'da semt pazarları 'çiçek' açtı
Aydın’da bahar ayıyla birlikte pazar tezgahlarında rengarenk çiçekler boy göstermeye başladı. Pazara alışverişe gelen vatandaşların özellikle balkon çiçeklerini satın aldıkları belirtildi.

Aydın'ın Efeler ilçesinde kurulan salı pazarında bahar ayı münasebetiyle sebze ve meyvelerin yanı sıra rengarenk çiçekler de yer almaya başladı.

aw183455-05.jpg

Balkonlarını ve bahçelerini çiçeklerle süslemek isteyen vatandaşlar, pazarın yolunu tuttu. Vatandaşların özellikle balkon çiçeklerine talep göstermesi dikkat çekti.

aw183455-01.jpg

"BALKON ÇİÇEKLERİNE ÇOK RAĞBET VAR"
Vatandaşların ilgisine rağmen çiçek satıcıları, geçen yıllara göre durgunluğun hakim olduğunu dile getirdi. Aydın’da 15 yıldır çiçek satışı yaptığını aktaran Rukiye Küçük, “Bahar geldi, ortalığı şenlendirdik. Allah’ın izniyle renklendirdik her yeri. Çeşitlerimiz çok fazla. Saymakla bitmiyor. Gülden laleye, sümbülden sardunyaya kadar birçok çeşit canlı çiçeğimiz var. İç mekan çiçekleri hariç tabi ki.

aw183455-06.jpg

En çok saksıdaki çiçekler tercih edilirken, gül begonyası, sakız sardunya gibi balkon çiçeklerine çok rağbet var" ifadelerini kullandı.

aw183455-02.jpg

GEÇEN YILA GÖRE FİYATLAR ARTTI
"Ayrıca fesleğenler de şu dönemde çok tercih edilenler arasında. Özellikle yaz aylarında bulunduğu yerde sivrisinek olmasını engeller" diyen Küçük, şunları kaydetti:

aw183455-03.jpg

"Doğal sinek kovucudur. Bu yüzden de çok tercih ediliyor. Geçen sene fiyat çok uygundu ama bu sene biraz arttırmak zorunda kaldık. Şimdi torbada satılan çiçeklerimiz 15 liradan başlıyor, saksıda satılan çiçeklerimiz ise 50 liradan başlıyor. Çeşitlerine göre fiyatları değişiyor."

aw183455-04.jpg

aw183455-07.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.