Aydın'da servis araçlarına sıkı denetim

Aydın'da servis araçlarına sıkı denetim
ABONE OL
Koçarlı’da okul servis araçlarının yıllık olan denetimleri gerçekleştirildi. 63 servis aracının denetlendiğini aktaran Koçarlı Şoförler Odası Başkanı Şenol Şahin, tüm servis araçlarının denetimden sorunsuz şekilde geçtiğini söyledi.

Koçarlı’daki okul ve servis araçları başta olmak üzere tüm servis araçları ve sürücüleri, mevzuatta yer alan kriterleri taşıyıp taşımadıkları ile sürücülerin okul servis aracı kullanmaya haiz olup olmadıkları, jandarma, emniyet, belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü ekiplerince denetlendi.

DENETİMDEN EKSİKSİZ GEÇTİLER

Servis araçlarının her yıl yapılan denetimlerden geçtiği için mutlu olduğunu belirten Koçarlı Şoförler Odası Başkanı Şenol Şahin, “Araçlarımızın güvenlik denetlemelerini yaptık. Yılda bir kez tüm servis araçlarını kontrol ediyor ve denetimden geçen araçlara ‘çalışabilir’ ruhsatı veriliyor. Bütün denetlemeler yapıldı, detaylar incelendi. Tüm okul servis araçlarımızın okul paketi de eksiksiz olarak denetimden geçti. Okul paketinin içinde yer alan araç takip sistemi, dur lambası, araç camlarının açılıp-açılmama durumu, yangın söndürme cihazı, 3 noktalı emniyet kemeri gibi özellikler araçlarımızda tam. 63 servis aracı denetlendi. Denetlenen tüm servis araçları denetimden sorunsuz bir şekilde geçti.” dedi.

“AİLELERİN İÇİ RAHAT OLSUN”

Ailelerin çocuklarını güvenle okullarına taşımanın kendileri için çok önemli olduğunu ve anne baba olmanın bilinciyle bu işi yaptıklarını da paylaşan Şahin, "Denetlemelerimiz iyi geçtiği için mutluyuz. Herhangi bir eksiğimiz yok. İnsanlar bizim araçlarımıza ve araç sürücülerimize okula giden çocuklarını emanet ediyor. Ailelerin içi rahat etsin, onların güvenliği ve huzuru bizim için de çok önemli. Servis araçlarında çocukların güvenliği için yönetmelikte yer alan ne varsa biz de araçlarımızda özenle uyguluyoruz. Araçları öğrencilerin güvenliği için en uygun hale getiriyoruz. Böylelikle anne babaların da içi rahat ediyor. Sonuçta bizlerin de çocuğu var, servis şoförlerimiz de öyle ve bu bilinçle ve dikkatle çocuklarımızı taşıyoruz.” diye konuştu.

asdab.jpegqwbqwd.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.