Aydın’da siber suçlara geçit verilmiyor

Aydın’da siber suçlara geçit verilmiyor
Aydın İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, suç ve suçlularla mücadelesini mart ayı içerisinde de aralıksız sürdürdü. 1-31 Mart 2024 tarihleri arasında imza atılan sanal devriyeler kapsamında 13 siber suç olayı belirlendi. 54 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı, bin 404 internet sitesine erişimin engellendiği bildirildi.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sanal alemde suç ve suçlulara geçit vermiyor. Alınan bilgiye göre, mart ayı içerisinde 13 siber suç olayı tespit edildi.

DOLANDIRICILARA DARBE!

Bu çerçevede toplamda 54 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı belirtildi. Ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda, internet üzerinden yasa dışı bahis, müstehcenlik ve fuhuş içerikli paylaşımlarda bulunan bin 404 internet sitesine erişim engellenirken bunun yanı sıra oltalama yöntemiyle vatandaşları dolandırmayı veya kimlik bilgilerini ele geçirmeyi amaçlayan 218 web sitesine de erişim engellendi.

BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİ

Ekipler suç ve suçlularda mücadelesini sürdürürken, toplumun bilinçlendirilmesi yönünde adımlar da atıyor. Bu doğrultuda, internet ve sosyal medya kullanımında meydana gelebilecek mağduriyetler konusunda örnek eğitim çalışmaları düzenleniyor. Gerçekleştirilen bilgilendirme faaliyetlerinde bin 284 öğrenci, 16 öğretmen ve 178 vatandaş aydınlatıldı.

ŞÜPHELİ DURUMLARDA MUTLAKA BİLDİRİN

Aydın'da jandarma ekipleri, siber suçlarla mücadele sürecinde çalışmaların kararlılıklar sürdürüleceğinin mesajını verirken, vatandaşların da şüphelendikleri durumlarda mutlaka 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramalarını ya da kendilerine en yakın güvenlik birimine bilgilendirme yapmalarını talep etti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.