Aydın'da sulama sıkıntısı!

Aydın'da sulama sıkıntısı!
Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, Söke Ovası'nda sulama sorunu ile karşı karşıya bulunduklarını belirterek, Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileriyle görüştüklerini dile getirdi. Bu hafta yağış beklendiğine dikkat çeken Tanyeri, nisan yağışlarının sıkıntının çözümünde etkili olacağını ifade etti.

MUSA ÖLMEZ - 480 bin dönüm sulanabilir araziye sahip olan Söke Ovası'nda son günlerde yaşanan sulama sorununa çözüm için Tanyeri, Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileriyle görüştü. Türkiye’nin önemli pamuk üretim bölgeleri arasında yer alan Söke Ovası’nda geçtiğimiz yıl yaklaşık 315 bin dekar alanda pamuk ekimi yapılmıştı. Bu dönemde de üreticiler pamuk ekimine başlamak için tav sularını bekliyor.

soke-ovasinda-sulama-sorunu-462088-4c0ffbc4f8d6f7b7218d9fce0176683d.jpeg

"SULAMA SORUNU MEVCUT"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tanyeri, "Pamuk ekimleri tek tük başladı. 1 hafta sonra tam anlamıyla başlamasını bekliyoruz. Şu anda üreticiler tav suyu yapıyorlar. Bu sezon bilindiği üzere geçtiğimiz sezon gibi 2 sulama yapılacak. DSİ bu şekilde bir karar aldı. Ancak şu anda ovamızda sulama sorunu mevcut" dedi.

YAĞIŞ BEKLENTİSİ

DSİ ile görüşme halinde olduklarına işaret eden Tanyeri, "Bu hafta yağmur bekleniyor. İnşallah afetsiz bir şekilde güzel bir yağış olur. Sulama sorunu ortadan kalkar. Pamuk ve buğday üreticilerimizin gönlü ferah olsun. Biz bu işin takipçisiyiz. Zeytin konusunda da yağmurun arkasında çok sıcak gitmemesi lazım. Yoksa zeytine ciddi zararlar verebilir. Yağmur sonrası hava mevsim normallerinde seyrederse güzel bir zeytin sezonu bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.