Aydın'da 'susuzluk' masaya yatırıldı

Aydın'da 'susuzluk' masaya yatırıldı
Aydın’daki barajlarda yeterli suyun bulunmaması nedeniyle tarımsal sulama sıkıntısı yaşanabileceği ihtimali, endişeye neden oluyor. Bu çerçevede Aydın'daki 13 sulama birliği başkanı, 2024 sulama sezonu öncesi değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Toplantıda, kentte sulama sıkıntısı yaşanmaması için alınabilecek tedbirler görüşüldü.

Türkiye'nin önde gelen tarım merkezleri arasında yer alan Aydın’da bu yıl barajlarda yeterli su bulunmazken, sulama konusunda alınacak tedbirler merak konusu oldu. Konuyla ilgili değerlendirme yapmak üzere Aydın'daki 13 sulama birliği başkanı toplantıda buluştu.

aw183217-01.jpg

ALINACAK TEDBİRLER GÖRÜŞÜLDÜ
Değerlendirme toplantısında, yeni sezonda suyun daha verimli kullanılabilmesi için alınacak tedbirler masaya yatırıldı. Sulama birliklerinin yapacağı çalışmalar ile 2024 yılı faaliyetleri, toplantıda görüşülen diğer konular arasında yer aldı.

aw183217-02.jpg

İKİ SU VERİLMESİ KARARLAŞTIRILMIŞTI
Öte yandan daha önce barajların durumu göz önüne alınarak teknik değerlendirmeler yapılmıştı. Buna göre, Aydın il sınırları içerisinde kalan Adıgüzel, Kemer, Çine Adnan Menderes, Karpuzlu Yaylakavak ve Topçam barajlarından sulanan Nazilli, Bozdoğan, Akçay, Aydın, Koçarlı, Çine, Karpuzlu, Söke sulamaları ve gölet sulamalarında kalan arazilerde her parsele tav suyu dahil iki 2 su verilmesi karara bağlanmıştı.

aw183217-04.jpg

aw183217-05.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.