Aydın'da suya zam görüşüldü

Aydın'da suya zam görüşüldü
ABONE OL
Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü 2020 mali yılı bütçesi görüşmelerinde 415 milyon olarak kabul edildi. 

ABDURRAHMAN FIRAT-  Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Kurulu, Başkan Özlem Çerçioğlu başkanlığında meclis toplantı salonunda toplandı.Toplantıda su fiyatlarına zam yapılmayacağına karar verildi. 
Toplantının başında AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve Grup Sözcüsü Mehmet Güler, bir önceki meclis toplantısında katı atık ve suya fiyatlarında yüzde 50 indirim yapılması için verdiği önerge görüşüldü. Güler, “Su ve atık su ücretlerinde yüzde 50 indirim için vermiş olduğumuz önergemizi dikkate almamanızda ve bugün su ve atık su ücretlerinde zam yapmama kararında olmanız öncelikle yıllardır su fiyatlarının yüksek olduğunun bir ispatıdır” dedi. 

EKONOMİK KİRİZDEN DOLAYI BÖYLE BİR KARAR ALDIK
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçi oğlu ise, “Bunu kabul etmiyorum kesinlikle. Fiyatlarımıza bakıldığı zaman yüksek değildir. Bugün baktığınız zaman birçok kalemde zam gelmiştir. Örneğin, elektrik ücretlerine bir yıl içinde yüzde 70 oranında zam geldi. Çok ciddi bir şekilde ekonomik kriz olduğu için vatandaşların bu ekonomik krizden etkilenmesinden dolayı böyle bir karar almış bulunmaktayım” ifadelerini kullandı. 

2020 mali bütçesinin görüşüldüğü toplantıda, katılan bütün üyelerin onayı ile 415 milyon olarak bütçe belirledi. ASKİ 2020 gideri 415 milyon, geliri 380 milyon ve iç borçlanma ise 35 milyon olarak kabul edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum