Aydın'da 'tarım' seferberliği

Aydın'da 'tarım' seferberliği
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün yürüttüğü Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi, Aydın'da da uygulanıyor. Atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılmasının hedeflendiği proje kapsamında son olarak Söke'de 700 kilogram yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı.

Türkiye'de tarım arazilerinin giderek azalması, yetkilileri harekete geçirdi. Bu çerçevede Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nce TAKE Projesi hayata geçirildi.

aw184672-01.jpg

Önemli ödenek ayrılan proje kapsamında Türkiye genelinde tohum ve fidan dağıtımı yapılırken, atıl arazilerin tarıma açılarak değerlendirilmesi hedefleniyor.

aw184672-02.jpg

"ÜRETİCİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN"
Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, TAKE Projesi dahilinde Söke'de bin 500 dekar arazide kullanılmak üzere 700 kilogram yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldığı aktarıldı.

aw184672-03.jpg

Açıklamada, "Tohum dağıtımına Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş, İl Müdür Yardımcısı Ali Rüstem Şanlı, Söke TAYEM Müdürü Lütfi Özenç, Söke Tarım ve Orman İlçe Müdürü Zeki Berhuni, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nejat Sağel, Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tanyeri katıldı. Projeden faydalanan üreticilerimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi.

aw184672-04.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.