Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Mustafa Akgün'ün haberine göre, 31 Mart'ta yapılacak yerel yönetim seçimleri için partilerin aday adaylarının listesi netleşmeye başladı. Listelerde dikkat çeken isimler arasında Efeler Belediye Başkanı A. Adayı Bülent Salih Doğan yer aldı. Doğan'ın eşi Rojin Doğan, geçtiğimiz seçimlerde PKK ile olan ilişkisinden dolayı kapatılma sürecine giren HDP'den milletvekili adayı olmuştu.

karisi-hdpden-logo-kendisi-chpden-logo-423771-7f41d955fc36f39beb299d1ea72d93ad.jpg

SUÇ DOSYASI KABARIK ÇIKTI!
Uzun yıllar CHP içerisinde siyaset yapan Salih Doğan'ın suç dosyasının bir hayli kabarık olduğu gözlemlendi. Doğan hakkında 2014 yılında izinsiz gösterilere katılmak ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma açıldığı öğrenildi.
HDP'YE YARDIM ETMİŞ!
Aynı zamanda CHP'de siyaset yaparken eşinden dolayı HDP'nin son genel seçimdeki Aydın'daki saha çalışmalarına da katılan Doğan'ın özgeçmişi ve eşinin HDP'ye maddi bağışta bulunması, parti içindeki huzursuzluğun fitilini ateşleyen unsurlardan biri oldu.
ROJİN TANHAN DOĞAN KİMDİR?
Rojin Tanhan Doğan, 1992 yılında Adana'da dünyaya geldi. Karabük Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği'nden mezun olan Doğan, HDP’den 2023 Genel Seçimleri'nde Aydın Milletvekili 2. sıra adayı oldu.

karisi-hdpden-logo-kendisi-chpden-logo-423771-e5e7f8a902cec295ec07b42634b7e6a7.jpg

CHP'NİN ADAY LİSTESİ BELLİ OLDU
Öte yandan, partinin yetkili makamlarınca, Doğan’ın Efeler Belediyesi için nitelikli bir aday olmadığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na olan yakınlığı ile bilinen Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı İbrahim Gürdal’ın adaylığına pozitif bakıldığı öğrenildi.
Gürdal, belediyedeki görevinden dün ayrıldı ve aday adaylığını bugün açıklaması bekleniyor. Aynı zamanda uzun yıllar CHP'de siyaset yapan ve Efeler'in yakından tanıdığı isim olan Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Barış Altıntaş ve partinin Aydın 5. sıra milletvekili adayı Nilüfer Ünüvar'ın da Efeler için ismi geçen aday adaylarından olduğu iddia edildi.

Kaynak: Haber Merkezi