Aydın Hedef Gazetesi'nden Kevser Dayan'ın haberine göre; Yaklaşık 40 yıldır pazarda satış yaptığını ifade eden Saniye Şen, kış aylarında süt ürünleri sattığını belirtti. Yaz aylarında daha çok sebze satışı yaptığını anlatan Şen, havalar soğudukça işlerinin zorlaştığına değindi. Torunlarının geleceğini için çalıştığını aktaran Şen, her hafta alışveriş yapan müşterilerine indirimli fiyatlardan yardımcı olduğunu söyledi.
“SOĞUKTA ÇALIŞIYORUM”
Koçarlı ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi’nden ailesine destek olmak için Salı pazara geldiğini belirten Şen, “Sabah 4’de kalkıyorum, yoğurtlarımı ve yumurtalarımı hazırlıyorum ve paketlemesini yapıyorum. Eşim inekleri sağıyor, sütleri şişelere dolduruyorum. Saat 6’da çantamı hazır hale getiriyorum ve pazara geliyorum. Ekmek davası olduğu için soğukta oturup satış yapıyorum. Satışlarım da yine iyi diyebilirim, ben zaten torunlarım için çalışıyorum. Çocuklarıma güzel gelecek kurdum şimdi 4 torunuma gelecek kurmaya çalışıyorum. Eşimin emekli maaşıyla geçim yapamıyoruz, benim de çalışmam gerekiyor. Emekli maaşıyla köyde bile idare edemeyiz. Bir de insanlar o maaşla şehir merkezinde yaşıyorlar” diye konuştu.

“TORUNUMA GELECEK KURMAYA ÇALIŞIYORUM”
Tek maaşla geçim yapmanın zor olduğunu belirten Şen, “Sadece 2 pazara gidiyorum, birisi salı pazarı diğeri de Çakırbeyli köy pazarı başka yere gitmiyorum. Kendi köyümde de satış yapıyorum. Ürün almak isteyen köylüler gelip evimden de satın alabiliyor. Satışlarım da yine iyi ben zaten torunlarım için çalışıyorum. Çocuklarıma güzel gelecek kurdum şimdi 4 torunuma gelecek kurmaya çalışıyorum. Eşimin emekli maaşıyla geçim yapamıyoruz, benim de çalışmam gerekiyor. Emekli maaşıyla köyde bile idare edemeyiz. Bir de insanlar o maaşla şehir merkezinde yaşıyorlar. Yıllarca bir şeyler üretip sattığım için de alışığım çalışmaya” ifadelerini kullandı.

“HEPSİ KENDİ ÜRÜNÜMÜZ”
Müşterilerine indirim yaptığını belirten Şen, “Tezgahımda ürünlerin hepsi de kendi ürünümüz. Ben 40 senedir de pazarda çalışıyorum, ilk başta bahçede ürettiğim sebzelerle pazarda tezgah kurmaya başlamıştım. Yazın çok sebzemiz oluyor ama kışın pırasa ve maydanoz yetişiyor. Yeşillikleri de Çakırbeyli pazarında satıyorum, buraya getirmiyorum. Kaynamış sütten ve süzdürdüğüm yoğurt suyundan peynir yapıyorum. Sütün litresini 30 liradan, yumurtanın tanesini 7 liradan, yoğurtun kilogramını 120 liradan, kesiği 180 liradan satıyorum. Tereyağı biraz pahalı geliyor 500 liradan satıyorum. Zeytinyağlı sabunu yapması çok zor ama isteyen olduğu için yapıp onu da 200 liradan satıyorum. Her hafta gelen müşterilerim oluyor onlara da indirimli fiyatlardan yardımcı oluyorum” dedi.





