Aydın’da TYP alımlarına başladı

Aydın’da TYP alımlarına başladı
ABONE OL
İŞKUR üzerinden Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Aydın’daki okullarda görevlendirilmek üzere 1084 kişilik personel alımı yapılacak.

ALPER ŞENDERE- Aydın’daki okullarda çevre düzenlemesi, güvenlik, bakım onarım ve temizlik hizmetlerinde görevlendirilmek üzere 1084 kişilik TYP (Toplum Yararına Program) kapsamında İŞKUR üzerinden alım yapılacak.  9 ay boyunca görevlendirilecek personeller liste yöntemiyle belirlenecek.

TYP ALIMLARINA NASIL BAŞVURLUR?
Toplum Yararına Program kapsamında 18 yaşını doldurmuş olmak, İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, emekli ve malul aylığı almıyor olmak ve açık öğretim ile açık lise hariç öğrenci olmamak aranan şartlar arasında. Bu şartları sağlayan adaylar İŞKUR üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek.

TYP alımları kapsamında Aydın’da en çok alım Efeler ilçesinde gerçekleşecek. 175 bakım onarım ve temizlik görevlisi ve 60 güvenlik görevlisi alımı ile toplamda 235 alım yapacak Efeler’in ardından 120 kontenjan ile Nazilli, ardından 110 kontenjan ile Söke ilçesinde alımlar yapılacak.
Alımlar ve ilçelere göre ayrılan kontenjanlar ise şu şekilde olacak:

a3.png

a.pnga1.pnga2.png

Alımlar Aydın’ın tüm ilçelerinde yapılacak olup başvurular için adayların en son 18 Eylül 2019’a kadar İŞKUR’a müracaat etmeleri gerekiyor. Başvuruları kabul edilen adaylar daha sonra mülakata alınacak ve alımlar gerçekleşecek. 

Başvuruları kabul edilen adaylar 29 Eylül 2019 tarihi itibariyle görevlerine başlayacak ve 25 Haziran 2020 tarihine kadar görevlendirildikleri okullarda çalışacak. Toplamda 270 gün görev yapacak TYP personelleri asgari ücret alacak. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.