Aydın’da ulaşıma yüzde 70 zam talebi!

Aydın’da ulaşıma yüzde 70 zam talebi!
 Muhabir
Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Aydın’da Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nden (UKOME) ulaşıma yüzde 70 oranında zam talebinde bulunduklarını açıkladı.

Özmeriç, UKOME’den ulaşım için yüzde 70 zam talebinde bulunduklarını açıkladı. 2023’ün Ağustos ayından itibaren fiyat tarifelerini değiştirmediklerini ifade eden Özmeriç, birçok kalem ürüne gelen zamlardan etkilendiklerini dile getirdi.

“AYAKTA KALMAMIZ İMKANSIZ HALE GELİYOR”

Konuyla ilgili açıklama yapan Özmeriç, “Biz 2023’ün Ağustos ayından beri fiyat tariflerimizi hiç değiştirmedik. 2023 Ağustos ayından itibaren aşağı yukarı bir de bu zammın gelme sürecini, UKOME kurul toplantısını falan göz önünde alırsak hemen hemen 10 aylık bir süreç içerisinde esnafımız 2023 Ağustos ayında almış olduğu fiyat tarifesiyle hizmet etmeye çalışıyor. Bu gerçekten bizim ayakta kalmamızı imkansız hale getiriyor. O yüzden biz ülke ekonomisindeki fiyatların artışı, akaryakıt fiyatları, yedek parça ve işçilik ücretleri, asgari ücret gibi tüm bunları üzerine koyarsak aslında telaffuz etmesi daha yüksek rakamlar olacak ama bizler yüzde 70 civarında bir fiyat ayarlaması yapılarak tüm ulaşım sektörünün yeniden fiyatlarının ayarlanmasını istiyoruz. Bunun içerisinde ticari taksiler, servis araçları, özel halk otobüsleri ve beraber çalıştığımız tüm toplu taşıma işi yapan, iştigal eden kamu ve özel araçların hepsinin aynı oranda zamlanması gerekir diye düşünüyoruz. Tabii bu konuyu biz tavsiye olarak talebimizi UKOME kuruluna ilettik” dedi.

aydinda-ulasima-yuzde-70-zam-talebi-gzt-int-462425-84a38ea3edeb9a30a186dc49b5c7fadd.jpg

ŞEHİRİÇİ OTOBÜS FİYATLARI KAÇ LİRA OLACAK?

Zammın UKOME kurul toplantısından çıkacak kararla birlikte uygulanacağı öğrenildi. Öte yandan yüzde 70’lik zam talebi gerçekleştirilirse, Efeler’de şehir içi otobüs fiyatlarına yaklaşık 10 lira zam geleceği öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum