Aydın'da uluslararası deprem tatbikatı yapılacak

Aydın'da uluslararası deprem tatbikatı yapılacak
ABONE OL
Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek olan Uluslararası Deprem Tatbikatı'na Aydın ev sahipliği yapacak.

Birinci derece deprem bölgesinde yer alan Aydın'da Uluslararası Deprem Tatbikatı yapılacak. Efeler, İncirliova ve Koçarlı ilçelerinde belirlenen noktalarda tatbikat gerçekleştirilecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun koordine etmesi beklenen tatbikata, yurt dışından gelen ekipler de eşlik edecek.

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ramazan Harman’ı ziyaret etti.

AK Partili Savaş Mart ayı içerisinde Aydın’da yapılması planlanan uluslararası deprem tatbikatı hakkında Kurum Müdürü Harman’dan bilgi aldı.

AK Partili Savaş ziyaretle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Mart ayı sonunda İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda yaklaşık 3 bin 500 personelin katılacağı uluslararası bir deprem tatbikatı düzenlenecek ve bu tatbikat Aydın'da yapılacak. Uluslararası platformda gerçekleştirilecek bu önemli tatbikat ilimiz açısından da çok büyük bir önem taşıyor. Gece gündüz demeden her daim teyakkuz halinde bulunan bu güzide kurumumuzun bütün yetkililerine en derin şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.