Aydın’da vakalar yüzde 9 azaldı

Aydın’da vakalar yüzde 9 azaldı
ABONE OL
Pandemide en güvenli kentler arasında yer alan Aydın’da bu hafta vaka sayılarındaki düşüş eğilimi bu hafta da devam ederken, vaka sayılarında bu hafta yüzde 9 oranında düşüş yaşandı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görüldüğü günden bu yana 96 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs ile mücadele devam ediyor. Normalleşme sürecinin ardından Aydın’da sıkı tedbirler alınmaya devam edilirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı illere göre haftalık koronavirüs vaka sayıları tablosunda il genelinde düşüş bu hafta da devam etti. Aydın’da geçtiğimiz hafta yüzde 25 oranında düşüş göstererek yüz binde 163,49 olan vaka sayısı bu hafta da yüzde 9 düşüş oranı ile yüz binde 149,38 olarak kaydedildi.
 

Haftalık vaka tablosunu sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı paylaşımda, “19-25 Mart arasında, yüz bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz.” ifadelerine yer verdi.

fec19a5d-b71c-4ae8-9ce2-5e307c44ac45.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.