Aydın'da vana krizi

Aydın'da vana krizi
ABONE OL
Aydın'da ittifaklar karşı karşıya geldi

(MURAT TAN) Devlet Su İşleri’nin Koçarlı’da deneme amaçlı açıp kapattığı vana, yerel seçimler öncesi Aydın’da Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’nı karşı karşıya getirdi. 

Devlet Su İşleri’nin (DSİ) İkizdere Barajı’ndan Koçarlı'ya su taşıyan vanayı kapattığıyla ilgili iddialar, siyasi krize dönüştü. 

Vananın kapatıldığı iddialarıyla ilgili açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ile Millet İttifakı Koçarlı Belediye Başkan Adayı Mutlu Öztürk, AK Parti ile DSİ yöneticilerini eleştiri bombardımanına tutarken, konuyla ilgili görüş belirten TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. 

“DSİ HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR” 

320 milyon liralık maliyeti Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan ve 2050 yılına kadar Aydın’ın büyük bir bölümünün su ihtiyacına cevap verecek olan İkizdere Barajı’ndan Koçarlı’ya su taşıyacak olan vananın kapatıldığı iddiaları, siyasi kriz çıkmasına neden oldu. Vananın kapatıldığı iddialarıyla ilgili açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı Çankır, “Vatandaşın içeceği su siyaset malzemesi yapılmaz. Koçarlı halkı Pazar günü su ile şaka olmayacağını önünüze koyacağı acı reçete ile gösterecek. Devlet Su İşleri hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Siz kimin suyunu kimden kıskanıyorsunuz? Çekin o kirli ellerinizi Koçarlı’nın suyundan! Siz Koçarlı’da da kaybettiniz. Buradan DSİ bölge müdürüne sesleniyorum; Sen siyasete bulaşma müdür bey! Siyaset senin işin değil, olmamalı da!  Hele hele vatandaşın suyunu siyaset uğruna kesmek cüretini hiç gösterme.  Her ilçede olduğu gibi, farkla kaybedecekleri seçimde, mağlubiyetlerinin faturasını sana keserler, benden söylemesi” dedi. 

“SU ÜZERİNDEN SİYASET YAPILAMAZ” 

Koçarlı’ya su taşıyan vananın kapatılmasıyla ilgili açıklamada bulunan Millet İttifakı’nın CHP’li Koçarlı Belediye Başkan Adayı Mutlu Öztürk, “Yaklaşık 20 gündür denemeler yapıldı, şebeke çalışıyor mu bakıldı. Hiçbir sıkıntısı yoktu. Elektik abonesi Aydın Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (ASKİ) üzerine alındı. Biz de gittik hepimize hayırlı olsun dedik. Sosyal medya adresimizden de suyumuzun geldiğini paylaştık. Fakat iki saat sonra su vanasının sebep gösterilmeden kapatıldığını öğrendik. Su üzerinden siyaset yapılamaz” diye konuştu.  

“KESİN KABULÜN ARDINDAN SU GELECEK”  

Su vanasının kapatılması iddiaları üzerine DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta ile konuştuğunu söyleyen TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi, AK Parti Aydın Milletvekili Posacı, “Ortada kesin kabulünün yapılmadığıyla ilgili bir durum var. Kesin kabulün yapılmasının ardından bu su verilecek. Zaten şu an Koçarlı kendi suyunu kullanıyor. Orada bir diğer vanada  arıza olduğu için sökülmüş. Kesin kabulü yapılan bir şebeke yok. İkizdere Barajı’ndan Koçarlı’ya taşınacak suyla ilgili vana yapılmış ancak denemeler yapılıyor” dedi.

“VAY MEMLEKETİN HALİNE!”

DSİ tarafından deneme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte kesin kabulünün yapılmasının ardından Koçarlı’ya su taşıyan vanaların açılacağını belirten Posacı, “Elbette Koçarlı'mıza bu su verilecektir, herhangi bir sıkıntı yok. Eğer CHP’liler devlet kurumları olan belediyeleri de bu bakış açısıyla idare ediyorsa vay memleketin haline. Şimdiye kadar tüm işleri ya algı üzerinden ya da billboard üzerinden gidiyor. Yine algılarla safsatalarla bu işi başka bir yere çekmeye çalışıyorlar. Devlet bu hizmeti yaptıysa elbette plan, program ve prosedür dahilinde ilçemize su gelecektir. Yaygarayla veya velveleyle memleket idare edilmiyor, edilmez” dedi.

vana-krizi-98256-a4dfaee346e21599010b94186552f24d.jpgvana-krizi-98256-18bd0c86ab946ad8cba61fe1bac27dcc.jpgvana-krizi-98256-86bdfb55f4d2fa4884e893bc6b4f5ae8.jpgvana-krizi-98256-172fc59a6541c45a2e032c2278a4ec43.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.