Aydın'da yağmur bekleniyor

Aydın'da yağmur bekleniyor
ABONE OL
Aydın’da haftalardır devam eden aşırı sıcak hava bugün yerini yağışlara bırakacak. 

KADİR CEYHAN- Aydın’da yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle vatandaşlar günlerdir neredeyse nefes alamayacak dereceye geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamalara göre Aydın’ın bazı ilçeleri başta olmak üzere gün içerisinde yağışlı hava bekleniyor.
Bozdoğan, Buharkent ve Çine ilçelerinde yer yer yağışlı hava beklenirken diğer ilçelerde ise hava sıcaklıklarının 4-5 derece düşmesi bekleniyor. Öte yandan hava sıcaklıklarının Cuma gününden itibaren tekrar yükselmeye ve aşırı sıcakların etkisini devam ettirmesi bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre Aydın’ın merkez ilçesi Efeler’de yağış beklenmezken Bozdoğan, Buharkent ve Çine’de hava sıcaklıklarının en düşük 18, en yüksek 37 derece olması ve gün içerisinde yer yer sağanak yağışlı havanın etkili olması bekleniyor.
Didim, Germencik, Karacasu, İncirliova, Karpuzlu, Koçarlı, Kuşadası ve Söke için az bulutlu olması beklenirken diğer ilçelerde de sıcak havanın etkisini devam ettirmesi bekleniyor.
Sıcaklıkların yer yer 30’lu dereceleri düşeceği ilerleyen günlerde uzmanlar ani hava değişimlerinden kaynaklanan hastalıklar hususunda dikkatli olmaları için vatandaşları uyardı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.