Aydın'da 'yağmur' sevinci!

Aydın'da 'yağmur' sevinci!
Aydın'da etkili olan şiddetli sağanak yağış bazı noktalarda olumsuzluklara neden olsa da, suya hasret kalan çiftçilerin yüzünü güldürdü. Arazilerdeki su ihtiyacı nedeniyle Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileriyle toplantı üstüne toplantı yapan sulama birlikleri, Büyük Menderes Nehri'nde su debisinin yükselmesiyle rahat nefes aldı. Nehirden ova kanallarına su tahliyesi başlarken, baraj suyuna şu an için ihtiyaç kalmadı.

MUSA ÖLMEZ - Menderes Nehri ve ova kanallarında toprağın tava gelmesi için temin edilecek su kalmayınca, çiftçiler barajlardan su bırakılmasını talep etmişti. Bu talep üzerine Devlet Su İşleri (DSİ) Aydın 21. Bölge Müdürlüğü'nün öncülüğünde toplantılar düzenlendi. Bu süreçte gözler bir taraftan da nisan yağmurlarına çevrilmişti.
yagmurlar-aydin-tarimina-can-suyu-oldu-463675-f29da46ee29e6f812462e5153dea144c.jpeg

OVA KANALLARINA SU TAHLİYESİ

Aydın genelinde gece yarısı başlayan sağanak yağış, bugün gün boyunca sürdü. Yağmur sonucunda Büyük Menderes Nehri'nde su debisi yükseldi. Sulama birlikleri de nehir yatağının suyunu ova kanallarına tahliye etmeye başladı.
yagmurlar-aydin-tarimina-can-suyu-oldu-463675-9b014542d1d470ecf9d62746b77de427.jpeg

BARAJ SUYUNA GEREK KALMADI

Böylelikle kentte çiftçilerin tav suyu beklentisine yağmur umut olurken, barajlardan yaz sulaması için su bırakılmasına gerek kalmadı. Koçarlı-Bağarası Ovası Sulama Birliği ve Söke Ovası Sulama Birliği sorumluluk sahalarında suyun hızla kanallara tahliye edilmesiyle çiftçilerin yüzü güldü. Sökeli çiftçiler, nehir yatağına biriken yağmur suyuyla tav suyunu sağlarken, barajlardaki suyun yaz ayında kullanılacağı kaydedildi.

yagmurlar-aydin-tarimina-can-suyu-oldu-463675-be9cc2ce083dcd2819c4a90eb5bd43e7.jpeg

NEHİR YATAĞINDA SU DEBİSİ YÜKSELDİ

Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Ahmet Engin Turan, yağmurlarla birlikte nehir yatağında su debisinin yükseldiğini ve ana tahliye kanalının önümüzdeki hafta kapatılacağını söyledi. Bu durumun yaz sulaması için suyun muhafaza edilmesini sağlayacağını vurgulayan Turan, yağmurların baraj bölgelerinde de etkili olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.