Aydın’da yaşanan kazalarda 5 kişi öldü  

Aydın’da yaşanan kazalarda 5 kişi öldü  
ABONE OL
Aydın Valiliği tarafından verilen bilgide haziran ayı içerinde meydana gelen trafik kazalarında 485 kişinin yaralandığı 5 kişinin ise hayatını kaybettiği belirtildi. 

Aydın Valiliği, haziran ayında trafik güvenliği kapsamında önemli bilgiler paylaştı. Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Valilik gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2022 yılı Haziran ayı içerisinde toplam 191 bin 393 aracın kontrol edildiği, kusurlu bulunan 24 bin 522 araca 16 milyon 857 bin 774 TL para cezası kesildiği açıklandı. Haziran ayı içerisinde yapılan denetimler sonucu kusurlarından dolayı 318 sürücü ve bin 60 aracın trafikten men edildiği, 525 sürücünün ehliyetine el konulduğu belirtildi. 

ÖLÜ SAYISI AÇIKLANDI  

Valilik tarafından verilen bilgilerde haziran ayı içerisinde Aydın sınırlarında toplam 254 maddi hasarlı, 369 yaralamalı ve 5 ölümlü olmak üzere toplam 628 trafik kazası meydana geldiği belirtildi. Bu kazalarda toplam 485 kişinin yaralandığı ve 5 vatandaşın ise hayatını kaybettiği ifade edildi. 

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 112 nolu Acil Çağrı Merkezi telefonuna ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır” 
    

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.