Aydın’da yaşayan Ordulular kahvaltıda bir araya geldi

Aydın’da yaşayan Ordulular kahvaltıda bir araya geldi
ABONE OL
Aydın’da yaşayan Ordulular, Aydın Ordulular Derneği’nin düzenlediği ‘6. Geleneksel Kahvaltı Buluşması’nda bir araya geldi.

ALPER ŞENDERE- Aydın Ordulular Derneği’nin düzenlediği ‘Geleneksel Kahvaltı Buluşması’nın 6’ncısı, Kaan Bey Çiftliği Restoran’da yapıldı. Yoğun katılımın gözlendiği kahvaltıda Ordulular hemşehrileriyle bir araya gelerek hem hasret giderdi hem de kaynaşma imkanı buldu. 

Kahvaltı organizasyonunu gerçekleştiren Aydın Ordulular Derneği adına konuşma yapan Dernek Yönetim Kurulu Bayram Çelebi Karataş, Ordu’ya uzak bir şehir olan Aydın’da hemşehrilerin bir dernek çatısı altında toplanabilmesinin çok güzel olduğuna değinerek yapılan çalışmalardan bahsetti. Her ay bir etkinliğe imza atarak Aydın’da yaşayan Orduluları bir araya getirmeyi hedeflediklerini aktaran Karataş, Kasım ayında dünyaca ünlü gezgin Prof. Dr. Orhan Kural’ı ağırlayacaklarını söyledi. Öte yandan Çelebi, hayırsever dernek üyelerinin katkılarıyla geçen yıl 12 olan burs verilen öğrenci sayısını bu yıl 15’e çıkardıklarını aktardı. 

İNCİRLE FINDIĞI BULUŞTURMAK İSTİYORUZ

Dernek olarak yapılan çalışmaların sadece Orduluları bir araya getirmek olmadığını ifade eden Çelebi, Ordu’nun meşhur fındığı ile Aydın incirini bir araya getirmek istediklerini söyledi. Şuanda incirin cevizle sunulduğunu, cevizin olduğu her yerde fındığın olabileceğini aktaran Çelebi, “Bizler fındığı anavatanından gelen Ordulular olarak katma değeri yüksek ürünler sağlamak için fikir yürütüyoruz. Fındık ile inciri buluşturarak hem fındık satışlarını daha kolay hale getirmek hem de bu anlamda bir marka yaratmak istiyoruz” dedi. Konuşmasında yapılacak faaliyetler hakkında bilgiler paylaşan Çelebi, Aydın’da büyüyen Ordulu çocukların memleketlerini tanımaları için de gezi etkinlikleri düzenlemek istediklerini aktardı.

Kahvaltının konuklarında Efeler Kaymakamı Cemal Şahin de yaptığı konuşmada, Ordulularla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, Efeler’de göreve başladığı ilk günlerde derneğin kendisini ziyaret ettiğini belirtti. Ordu’yu Karadeniz’in incisi olarak tanımlayan Kaymakam Şahin, çok defa Ordu’yu ziyaret ettiğini belirterek “Ordu çok müstesna bir şehir. Benim çok defa geçtiğim ve geçerken keyif aldığım bir şehir” dedi. Aydın’da yaşayan Ordulu çok güzel bir kitle olduğunu da aktaran Kaymakam Şahin, dernek yönetimine ve üyelerine yaptıkları çalışmalardan dolayı başarılar diledi. 

Konuşmaların ardından etkinlik toplu hatıra fotoğrafının çekilmesi ile devam etti.

aydinda-yasayan-ordulular-kahvaltida-bir-araya-geldi-132547-6f34a85a7f9dbe84ce75941e851b5f90.jpgaydinda-yasayan-ordulular-kahvaltida-bir-araya-geldi-132547-c4f0651557ac21e72dfdf666417a8fcf.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.