Yaz marulu hareketliliği özellikle Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde kendisini gösteriyor. Bozdoğan'da cemrenin düşmesiyle birlikte yaz marulu fidelerinin dikimine başlandı. İki yıldır eşi Yıldıray Elaldı ile birlikte marul üretimi yaptıklarını belirten Hatice Elaldı, ilk diktikleri mahsullerin güzel olduğunu anlattı. Aynı zamanda istihdam da oluşturulduğuna dikkat çeken Elaldı, yaz maruluna Aydın'da büyük ilgi olduğunu dile getirdi.
İlk Ürünlerden Güzel Verim Aldılar
Şimdi ektikleri marul fidelerinin 2 aya kadar hasada uygun hale geleceğini belirten Elaldı, "Marul her ne kadar kışın daha yoğun olarak tüketilse de iki senedir yazlık marul dikimi yapıyoruz. Çok şükür ilk diktiğimiz mahsuller güzeldi" diyerek bu yılki ürünlerden de umutlu olduklarını ifade etti.
Vatandaşların Talebinden Memnunlar
Elaldı, "Şimdi ekeriz 1,5-2 ay sonra hasada uygun hale gelir. Ekmeğimizi buradan çıkarıyoruz. Yaz maruluna olan talep de güzel. Bugün fidelerimizi toprakla buluşturduk. Allah'ın izniyle bu yıl da güzel mahsul almayı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.