Aydın’da yılın ilk inciri hasat edildi

Aydın’da yılın ilk inciri hasat edildi
ABONE OL
İnciriyle ünlü Aydın’da yeni sezonun ilk ürünlerinin hasadı gerçekleşti.

"Siyah ve beyaz orak" olarak yetişen incir ağaçlarındaki meyveler, geçen yıla göre 5 gün erken olgunlaşması üreticiyi de sevindirdi.

Aydın'da sezonun ilk taze inciri, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı İncir Araştırma Enstitüsünün bahçesindeki ağaçlardan toplandı. Umurlu Mahallesi'ndeki incir bahçelerinde toplanan "siyah ve beyaz orak" olarak adlandırılan meyveler, geçen yıla göre 5 gün daha erken olgunlaştı. İncirler, enstitü çalışanları tarafından ağaçlardan toplandı. Toplamda 50 kilogram olarak toplanan incirler, paketlenerek satışa hazır hale getirildi. 

282 İNCİR ÜZERİNDE İNCELEME YAPILDI
Ziraat Mühendisi Aytekin Belge, İncir Araştırma Enstitüsü’nde 282 incir çeşidi üzerinde inceleme yapıldığını aktardı. Enstitüde devam eden çalışmalarda, verimliliği artırmak adına çalışmaların sürdüğünü ifade eden Belge, şöyle devam etti:
“Melezleme ve mutasyon ıslahı çalışmaları, verim ve kaliteyi yükseltme çalışmaları, incirde su-verim ilişkileri, gübreleme, sık dikim ve taç yönetimi, iklim değişikliği ve incirde kalite ilişkileri, taze ve kuru incirde kurutma ve depolama, incir alanlarının erozyon durumunun belirlenmesi gibi konularında çalışmalar yürütüyoruz."

aydinda-yilin-ilk-inciri-hasat-edildi-222202-0e453bbbb654ab6f1d3e05c9051bafd2.jpegaydinda-yilin-ilk-inciri-hasat-edildi-222202-3912fa7755f5c5af2ea7bb0d5da1550c.jpeg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.