Aydın'da yurt fiyatları ne kadar?

Aydın'da yurt fiyatları ne kadar?
ABONE OL
Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler konaklama için yer arayışına girdi. Fiyatların ise 25 bin liradan 40 bin liraya kadar çıktığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan üniversite yerleşme sonuçlarının ardından öğrenciler yeni eğitim hayatları için planlama yapmaya başladı. Bu kapsamda kazandıkları üniversitelerin yolunu tutan öğrenciler, konaklama için yer arayışına girdi. Adnan Menderes Üniversitesi’ni (ADÜ) kazanan ve aileleriyle birlikte şehre gelen öğrenciler, özel yurtlarla ilgili araştırma yapıyor. Bu doğrultuda Aydın’daki yurt fiyatları merak ediliyor. Aydın’da odaların genel olarak 1, 2, 3, 4, 5 ve en fazla 6 kişilik olduğu ifade edildi. Şuan için telefonla yurtlara ulaşanların fiyat bilgisi aldığı belirtildi.

KAYITLAR 22’SİNDE BAŞLIYOR

Öte yandan ADÜ’yü kazanan öğrenciler için kayıtlar 22 Ağustos’ta başlayacak. Yurt sahipleri de kayıtların başlaması sonrasında yoğunluğun artmasını bekliyor. Yurt fiyatları ise geçen yıla oranla önemli ölçüde yükseldi. Geçen sene 12-13 bin lira bandında olan bir çok odanın 25 bin bandına yükseldiği öğrenildi. Odaların, kişi sayısı ve özelliklerine göre 25 bin ila 40 bin lira arasında fiyatlarının değiştiği ifade edildi. Öte yandan yurtların kira giderlerine göre fiyatlarda değişiklik olabildiği kaydedildi. Efeler’deki özel yurtların toplam kapasitesinin 5 bin kişinin üzerinde olduğu da belirtildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.