Aydın'daki bakım merkezi için çalışmalar sürüyor

Aydın'daki bakım merkezi için çalışmalar sürüyor
ABONE OL
Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, aralarında Aydın’ın da bulunduğu 8 ilde  Engelli Gündüz Yaşam Merkezinin bu yıl faaliyete geçmesi için çalışmaları başlattıklarını söyledi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık,  bu yıl itibarıyla 76 ilde toplam 127 adet Gündüz Yaşam Merkezinin vatandaşlara hizmet verdiğini açıkladı. Yanık, Aydın’ın da aralarında bulunduğu 8 ilde yapılacak olan  9 Engelli Gündüz Yaşam Merkezinin bu yıl içerisinde faaliyete geçmesi için çalışmaları başlattıklarını kaydetti.  Bakan Yanık, “Temel amacımız, engelli birey bulunan ailelerin bütünlüğünü korurken, engellilerin de sosyal hayata daha aktif katılmasıdır” dedi.
“MERKEZLERİN MODELİNİ YAYGINLAŞTIRMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Gündüz Yaşam Merkezlerinin, 2018 yılından itibaren ülke genelinde yaygınlaştırıldığını hatırlatan Bakan Yanık, “Bu yıl itibarıyla 76 ilde toplam 127 Gündüz Yaşam Merkezimizle gündüz bakım hizmeti veriyoruz. Ayrıca Antalya, Aydın, Adana, Bursa, Mersin, Kars, Yalova ve İstanbul’da 2 tane olmak üzere toplam 9 adet Engelli Gündüz Yaşam Merkezinin bu yıl içerisinde faaliyete geçmesi için çalışmalarımız sürüyor. Merkezlerin modelini yaygınlaştırmaya devam ediyoruz” diye konuştu. 
AKTİVİTELERDEN FAYDALANABİLİYORLAR 
Bakan Yanık, engellilerin merkezlerde tarımsal rehabilitasyon, iş uğraşı atölyeleri, müzik atölyesi, resim atölyesi çalışmaları ile sportif faaliyetler, tiyatro, müzik, halk oyunları, drama, ebru ve benzeri aktiviteler ile fiziksel rehabilitasyon amacıyla hidroterapi imkanlarından faydalandığını kaydetti. 
 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.