Aydın Hedef Gazetesi'nden Murat Tan'ın haberine göre; SPK’nın yayımladığı haftalık bültende aralarında ADM Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin de yer aldığı 12 şirketin toplamda 40 milyar 200 milyon lira ve 21 milyar liraya karşılık gelen 500 milyon dolarlık borçlanma aracı ihracı başvurusunun onaylandığını duyurdu.
ADM Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin 21 milyar liraya karşılık gelen 500 milyon dolarlık borçlanmayla Aydın, Denizli ve Manisa’daki elektrik şebekesinin modernizasyonu, kapasite artışı, bakım ve onarım çalışmaları gibi altyapı yatırımlarının gerçekleştirilmesinin hedeflendiği öğrenildi.

Yapılacak yeni yatırımlarla enerji arz güvenliğinin artırılması ve kayıp/kaçak oranlarının düşürülmesine katkı sağlanmasını da amaçlayan ADM, borçlanma kapsamında elde edeceği gelirle gelecek yıl itibariyle Aydın’daki altyapı hizmetlerini daha da artıracak.





