Aydın’daki enerji projesi için ağaç kıyımı yaşanacak

Aydın’daki enerji projesi için ağaç kıyımı yaşanacak
 Muhabir
Aydın’a bağlı Karpuzlu’da hayata geçmesi planlanan 18 türbinlik Rüzgar Enerji Santrali (RES) için yüzlerce ağacın kesileceği öğrenildi.

Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Murat Tan'ın haberine göre, Merkezi Almanya’da bulunan Enercon bünyesindeki En 2 Rüzgar Enerjisi Yatırım A.Ş. tarafından Muğla’ya bağlı Milas ile Aydın’a bağlı Karpuzlu sınırları içerisinde kurulması planlanan RES projesiyle ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, inceleme değerlendirme komisyonu toplantısının ardından nihai karar alındığını duyurdu.

aydindaki-enerji-projesi-icin-agac-kiyimi-yasanacak-aydinda-res-icin-yuzlerce-agac-kesilecek-461447-a100243840efc4a1fe2d26b9ede1b0c8.jpeg

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE GÖRE ‘SAKINCA YOK’

Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde görüşe açılan projenin onaylanacağına kesin gözüyle bakılırken, 18 türbin yerleştirilecek RES’in makilik alanla birlikte kızılçam, fıstıkçamı ve karaçam ağaçlarının bulunduğu bölgede hayata geçecek olması bazı soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Yaklaşık 190 milyon liralık maliyete sahip proje için toplamda 6 bin 590 ağacın kesileceği öğrenilirken, Orman Genel Müdürlüğü’nün proje kapsamında ağaç kesimi yapılacak olmasına rağmen “Sakınca yoktur” şeklinde görüşünü belirtmesi şaşkınlığa neden oldu.

aydindaki-enerji-projesi-icin-agac-kiyimi-yasanacak-aydinda-res-icin-yuzlerce-agac-kesilecek-461447-2e3896b8b5e12b968333be2b5065a85f.jpg

Karpuzlu’ya bağlı Yağşılar, Tekeler, Koğuk, Hatipkışla Mahallesi’ni kapsayan proje kapsamında 54 MWe’lik 18 türbin kurulması planlanırken, yılda 231 milyon 948 bin 360 kWh enerji üretilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum