Aydın’daki ‘Glütensiz Yemek Yarışması’ Türkiye’de bir ilk oldu

Aydın’daki ‘Glütensiz Yemek Yarışması’ Türkiye’de bir ilk oldu
ABONE OL
Türkiye'de bugüne kadar sadece öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen İlk "Glütensiz Yemek Yarışması" Aydın’da yapıldı.

Kadıköy Abdülhamid Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde gerçekleşen yarışmada, Çölyak hastalığına ve glütensiz beslenmeye dikkat çekildi. 

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aydın İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile Çölyak hastalığına ve glütensiz beslenmeye dikkat çekmek amacıyla Türkiye'nin öğrenciler tarafından gerçekleştirilen İlk "Glütensiz Yemek Yarışması" renkli görüntülere sahne oldu. Kadıköy Abdülhamid Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Yıldız Şef Aydın Projesi Glütensiz Yemek Yarışması"nda öğrenciler tamamen glütensiz reçeteye göre hazırladıkları pastalarıyla yarıştı. 

DERECEYE GİREN OKULLAR BELLİ OLDU

Yarışmaya Bozdoğan, Didim, Efeler, Karacasu, Köşk, Kuşadası, Nazilli ve Söke ilçelerinden ikişer öğrencili 8 takım olarak 16 öğrenci ve 8 koordinatör öğretmen katıldı ve aralarında Aydın İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli bir diyetisyen ile uzman ve yetkin beş jüri üyesi de hazır bulundu. Büyük bir gayret ve titizlikle kıyasıya yarışan ekipler arasından jüri sonuçlarına göre Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Birinci, Söke Cafer Efe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İkinci ve Köşk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise Üçüncü olarak ilan edildi. 

 

 GLÜTENSİZ MENÜLER TİTİZLİKLE HAZIRLANDI

Projenin yarışma etabının tamamlanmasının ardından 26 Mayıs 2022 tarihinde Adnan Menderes Demokrasi Müzesi Kadıköy Abdülhamid Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Restoranı ev sahipliğinde Glütensiz Yemek Yarışması'nın ödül töreni ve Aydın'da yaşayan Çölyaklı öğrencilerin ve ailelerinin ağırlandığı bir öğle yemeği programı tertip edildi. Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Gödekmerdan,  İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz ve öğretmenler katılım sağladı. Törende 8 Meslek Lisesi’nden 16 öğrencinin büyük bir gayret ve titizlikle hazırladıkları glütensiz menülerden dereceye giren ekiplere para ödülü verildi. Birinci olan takıma 5 bin lira, ikinci olan takıma 3 bin lira, üçüncü olan takıma 2 bin lira, başarı sertifikası ve aynı zamanda yarışmaya katılan tüm öğrencilere de katılım sertifikası takdim edidi. 

 “AMACIMIZ MANEVİ OLARAK DESTEK OLMAKTIR” 

Düzenlenen yarışmayla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyfullah Okumuş, “Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimiz dereceye girsin ya da girmesin hepsi de gelecek vaat eden birer yıldız şeftir. Öğrencilerimizle bu yarışma vesilesiyle gurur duyduk. Biz bu yola velilerimizin çölyak hastası çocukları ve çevreleriyle yaşadıkları sorunlardan bir nebze uzaklaşabilmesini ve sosyal hayatlarında manevi olarak bir destek, adeta bir nefes olabilmek amacıyla çıktık. Projelerimizin hayata geçirilmesinde her türlü desteği veren Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy olmak üzerei bu güzel çalışmada birlikte olma fırsatı bulduğumuz İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Osman Açıkgöz'e, ‘Glütensiz Yemek Yarışması'nda emeği geçen ve katılım sağlayan tüm öğrencilerimize, danışman öğretmenlerimize, eğitim yöneticilerimize, teşekkür eder, başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim” diye konuştu. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.