CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Söke Devlet Hastanesi’nde kalp ve damar cerrahisi ile koroner yoğun bakım ünitesinin bulunmaması nedeniyle vatandaşların yaşadığı mağduriyeti yazılı soru önergesiyle TBMM’ye taşıdı. Önergesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya 5 adet soru yönelten CHP’li Tezcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Söke Devlet Hastanesi’nde kalp ve damar cerrahisi ile koroner yoğun bakım ünitesi olmamasının bir çok vatandaşın hayatına mal olduğunu belirtti.

aydindaki-kalp-hastalari-magdur-durumda-aydindaki-hastanenin-yetersizligi-vatandasi-bezdirdi-470294-d679ec41aeb073052c97c37bf8e96d48.jpg

“VATANDAŞ AYDIN’A GİTMEK ZORUNDA KALIYOR”

CHP’li Tezcan önergeyle ilgili açıklamasında, “Aydın'ın Söke İlçesi'nde bulunan Söke Devlet Hastanesi'nde kalp ve damar cerrahisi ve koroner yoğun bakım ünitesi bulunmadığından dolayı, ilçede ikamet eden vatandaşlar yaklaşık 1 saatlik uzaklıktaki Aydın merkeze gitmek zorunda kalmaktadır. Kalp gibi vücudumuzun en önemli hayati organı olan ve gerekli durumlarda acil müdahale gerektiren bir alanda yaşanan bu eksiklik vatandaşlarımızı ciddi sıkıntılara sokmakta, birçok vatandaşımızın hayatına mal olmaktadır. Ayrıca Söke Devlet Hastanesi'nin fiziki durumu ile ilgili birçok şikayetler vatandaşlar tarafından dile getirilmektedir” ifadelerine yer verdi.

aydindaki-kalp-hastalari-magdur-durumda-aydindaki-hastanenin-yetersizligi-vatandasi-bezdirdi-470294-d12a525c85112bffe4fdd39ef90cca54.jpg

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin SGK borcu belli oldu Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin SGK borcu belli oldu

BAKAN KOCA’YA 5 SORU YÖNELTTİ

Tezcan Bakan Koca’ya şu 5 soruyu yöneltti; “1) Söke Devlet Hastanesi'ne kalp ve damar cerrahi atanması ile ilgili Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? 2) Söke Devlet Hastanesi'ne koroner yoğun bakım ünitesinin açılması ile ilgili Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? 3) Söke Devlet Hastanesi'nde kalp ve damar cerrahi bölümü olmadığı gerekçesiyle çevre hastanelere sevk edilen hasta sayısı kaçtır? Bu hastalar hangi hastanelere yönlendirilmiştir? 4) Söke Devlet Hastanesi'nde koroner yoğun bakım olmadığı gerekçesiyle çevre hastanelere sevk edilen hasta sayısı kaçtır? Bu hastalar hangi hastanelere yönlendirilmiştir? 5) Söke Devlet Hastanesi hizmet binasının yenilenmesi veya ilçeye yeni bir devlet hastanesi yapılması ile ilgili Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?

Kaynak: Haber Merkezi