Aydın’daki kısıtlama detayları

Aydın’daki kısıtlama detayları
ABONE OL
Türkiye genelinde illerin risk durumu değişti.

Risk illerinin değişmesinin ardından kırmızı kategoride yer alan illerde sokağa çıkma yasağının hafta sonu geçerli olacağını açıklanırken 64 şehrin kategorisi değişti. Kategorilere göre iller şu şekilde:

Mavi il: Şırnak

Sarı iller: Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Uşak.

Turuncu iller: Manisa, Denizli, Burdur, Afyonkarahisar, Kars, Ağrı, Tunceli, Bingöl, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Kırşehir.

Kırmızı iller: Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Isparta, Konya, Karaman, Mersin, Niğde, Aksaray,  Ankara, Kırıkkale, Eskişehir, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Çankırı, Kastamonu, Sinop, Çorum, Samsun, Amasya, Tokat, Yozgat, Kayseri, Nevşehir, Sivas, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Elazığ, Erzincan, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Rize, Artvin, Ardahan, Iğdır.

-Aydın’da okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokullarda ve 8 ile 12'nci sınıflarda eğitim öğretim devam edecek. 

-Kırmızı ve turuncu illerde 8. sınıf hariç ortaokullar ve 12. sınıflar hariç diğer lise kademeleri kapalı olacak. 

-Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ile 07.00 ile 19.00 arasında çalışacak. 

-Halı saha, yüzme havuzu gibi tesisler düşük ve orta riskli illerde 09.00 ile 19.00 arasında  açık olacak. Kırmızı ve turuncu illerde yani Aydın’da kapalı olacak.

-Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler kırmızı listeye giren Aydın’da 50 kişiyi geçmeyecek şekilde olacak. Düğün süresi ise 1 saati geçmeyecek.

Ancak yüksek ve çok yüksek risk gruplarındaki illerde bu hafta sonu (3-4 Nisan 2021) uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında cumartesi ve/veya pazar günleri için daha önceden tarih almış nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğünlere katılacaklar (katılımcı sınırlamasına uygun olmak kaydıyla) için muafiyet uygulanacak.

 

İL UMUMİ HIFZISSIHHA MECLİSİNİN YENİ KARARLARI 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi yeni kararlar aldı. Yeni karalar şöyle:

"Tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime daha önce açıklandığı şekilde devam edilmesine karar verildi. Ortaokul 5, 6 ve 7. Sınıflar ile lise hazırlık 9, 10 ve 11. Sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesine, Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren Özel Eğitim okul ve sınıflarında tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edilmesine, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararların uygulanmaya devam edilmesine, 8. ve 12. Sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme kursları ile takviye kurslarına Cumartesi-Pazar günleri de devam edilmesine karar verdi. Okullardaki sınav uygulamalarının ise açıklanan takvim doğrultusunda devam etmesine, yüz yüze eğitimin veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilmesine karar verildi."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.