CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, çiftçilerin sulama giderleri hakkında isyan etmişti. Şahin, Koçarlı Adnan Menderes Sulama Birliği tarafından, Çine’deki çiftçilerin kendi arazisi içindeki tarımsal sulama artezyen kuyularından dönüm başına geçen yıl 40 lira olduğunu hatırlatarak, 2024 yılında da 292 lira artezyen suyu kullanım ücretinin ayakta durmakta zorlanan çalışan çiftçileri isyan ettirdiğini ifade etmişti. Şahin’in bu açıklamasına karşılık yanıt verem AK Parti Çine İlçe Başkanı Mithat Burhan Kandemir, bir dizi soru sordu.

whatsapp-image-2024-05-13-at-18-26-57.jpeg

SORULAR CEVABA GÖTÜRECEK

Tayfun Şahin’e cevap olarak bir dizi soru soran AK Partili Kandemir, “Tayfun Şahin kulislerde süfle verip kuklacı başı olacağına cesaret gösterip sahne önüne çıkmana memnun oldum. Sorularımı düşünmen seni istediğin cevaplara götürecektir. Yüzyıldır yapılmayan, bereketli ovamızın su kaynağı Adnan Menderes Barajı kim tarafından tamamlandı ve hizmete açıldı? 6 bin 680 hektara bir buçuk katrilyonluk kapalı sulama sistemi, ovalardaki toplulaştırma işlemi hangi hükümet tarafından yapıldı? Faizsiz, hibeli krediler mazot gübre destekleriyle çiftçimizin yanında hep kim oldu? 2002 de kaç tane Çine’mizde traktör vardı 2024 de kaç tane çekerli traktör ve tarım aletleri var?” dedi.

Çineliler Dikkat! Yarın O Saatlerde Elektrikler Olmayacak Çineliler Dikkat! Yarın O Saatlerde Elektrikler Olmayacak

ESKİ DEFTERLER AÇILDI

CHP’li Şahin’e ipucu verdiğini kaydeden Kandemir, “Sana bir ipucu Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti. Şimdilik sana son bir soru, Çine Topçam Sulama Birliği DSİ'ye devredilirken kim ve kimler yönetiyordu, ne kadar borç ile devredildi?” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi