Aydın’daki silahlı saldırı gündemden düşmüyor

Aydın’daki silahlı saldırı gündemden düşmüyor
 Muhabir
Aydın Kuşadası’ndaki bir eğlence mekanına uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı infiale neden oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın, "Masum insanların hayatını riske atanlara, halkımızın huzurunu kaçıranlara asla izin vermeyeceğiz” sözleriyle tepki gösterdiği olayla ilgili olarak Emekli Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz da çarpıcı açıklamalar yaptı.

Aydın Kuşadası'nda 19 Nisan günü yaşanan silahlı kavga ülkede gündem oldu. Bir eğlence mekanındaki hesap yüzünden çıkan anlaşmazlık üzerine uzun namlulu silahlarla yaşanan saldırının ardından 2 kişi tutuklanırken Emekli Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz olayla ilgili çarpıcı bir çıkış yaptı. “Birilerinin devleti zaafa uğrattığı kesin” diyen Eryılmaz, devletin bu tür olaylara karşı izlemesi gereken yol ve yöntemle ilgili düşüncelerini de paylaştı.

whatsapp-image-2024-04-21-at-14-19-14.jpeg

“GÖRÜLMEMESİ İMKANSIZ AÇIKLAR VAR”

Eryılmaz, konuya ilişkin büyük dikkat uyandıran açıklamasında, “Burası kartellerin devletle savaştıkları Meksika değil. Ancak devlete meydan okunmasına sebebiyet verilen ülkemiz. Namuslu vatandaş hukuka uygun bir şekilde ruhsatlı silah edinemezken ne idiğü çok bellli olan bu güruh uzun namlulu silahlarla çatışıyor. Devlet kurduğu hukuki güvenlik eleği ile namuslu vatandaşı korur, namussuzu eler. İyi desteklenir, kötü elenir. Bu güruh bu silahları daha da önemlisi bu cesareti nereden, kimden alıyor. Bu güruh bu hale gelene kadar güvenlik eleğine nasıl takılmaz. Arabasının muayenesini yaptırmayan vatandaşı trafiğe çıkarmayan elek bunları nasıl görmez. Birilerinin devleti zaafa uğrattığı kesin. Bir yerlerde büyük çatlaklar, görülmemesi imkansız açıklar var. Gördüğümüz kadarıyla elek çalışmıyor. Bunlara gel konuş sen kimsin deyip gereğini yapacak yapıya devlet denir” ifadelerini kullandı.

aydindaki-silahli-saldiri-gundemden-dusmuyor-eryilmazdan-aydindaki-saldiriyla-ilgili-carpici-analiz-burasi-meksika-degil-463797-ab1e409ed2b3d54adc62282c592ed17b.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.