Aydın’daki teleferiği mühürlediği için görevden alınmış!

Aydın’daki teleferiği mühürlediği için görevden alınmış!
 Muhabir
Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji önceki dönem İl Müdürü Tunay Çoban, Efeler’de bulunan Pınarbaşı-Aytepe teleferik hattıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Antalya’da yaşanan teleferik kazası gündemdeki sıcaklığını korurken, Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji önceki dönem İl Müdürü Çoban, yaklaşık 7 yıldır çalıştırılmayan Pınarbaşı-Aytepe teleferik hattıyla çarpıcı açıklamalar yaptı. Aytepe teleferiğini yaptıkları denetim sonucunda güvensiz bularak mühürlediklerini belirten Çoban, söz konusu işlem nedeniyle görevden alındığına vurgu yaptı.

aydindaki-teleferigin-neden-muhurlendigini-acikladi-aydindaki-teleferigi-muhurledigi-icin-gorevden-alinmis-461996-09118c45b4886efc80f045ab95cfdcd0.jpg

“BİRÇOK BASKI VE TEHDİTLE KARŞILAŞTIK”
Teleferiğin mühürlenmesi nedeniyle dönemin Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay başta olmak üzere bazı baskı ve tehditlerle karşılaştıklarına değinen Çoban, “Aydın Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü olarak görev yaptığım dönemde; Aydın Büyükşehir Belediyesince işletilen Aytepe teleferiğini yaptığımız denetim sonucunda güvensiz bularak mühürlemiştik. Teleferiğin o haliyle işletilmesi için dönemin Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay başta olmak üzere birçok baskı ve tehditle karşılaştık. Boyun eğmeyince, olmadık kumpas ve şikayetlerle, soruşturma üzerine soruşturma, müfettiş üzerine, müfettiş görmüştük, Sonunda görevden aldırmayı başardılar ama bu dik duruşumuzla belki de olası bir teleferik kazasında yitireceğimiz bir canı önlemiştik. Antalya da yaşanan teleferik kazasını görünce nedense o dönemi hatırladım” ifadelerini kullandı.

aydindaki-teleferigin-neden-muhurlendigini-acikladi-aydindaki-teleferigi-muhurledigi-icin-gorevden-alinmis-461996-36719e862798c587e05ea2d786fc5945.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.