Aydın'dan Avrupa'ya geçiş artık çok kolay!

Aydın'dan Avrupa'ya geçiş artık çok kolay!
Yunan adalarına kapıda vize uygulamasının başlaması sonrasında feribot seferleri hareketlendi. Aydın’ın Kuşadası ilçesinden Yunanistan'ın Sisam Adası'na olan feribot seferlerine de yoğun ilgi gösteriliyor. Nisan ayında haftada üç gün düzenlenen seferler, mayıs ayıyla birlikte her gün düzenleniyor. Vatandaşlar bu vesileyle 45 dakikada Avrupa'ya ayak basmış oluyor.

Türkiye'den Yunan adalarına tek girişli ve 7 gün geçerli kapıda vize uygulamasına geçtiğimiz Nisan ayı itibariyle start verildi. Ortalama 100 euro maliyete sahip vize uygulaması, Aydın'ın Kuşadası ilçesinden Yunanistan'ın Sisam Adası'na olan feribot seferlerine yoğun ilgi gösterilmesine neden oldu.

HER GÜN SEFER DÜZENLENİYOR

Sisam’a daha önce haftanın belirli günleri düzenlenen seferler, mayıs ayından itibaren Tilos Turizm tarafından her gün, İDO tarafından da 3 gün düzenleniyor. Sabah 08.15 ile 08.45 saatlerinde kalkan iki ayrı firmaya ait feribotların fiyatları değişiklik gösteriyor.

aw200138-05.jpg

Fiyatlar 40 ile 50 euro arasında değişiyor. Kuşadası Limanı’ndan hareket eden feribot, Sisam’a 45 dakikada ulaşıyor. Sisam’a gitmek isteyen vatandaşların sabah saatlerinden itibaren feribotların önünde uzun kuyruklar oluşturması dikkat çekiyor.

aw200138-06.jpg

YOĞUN İLGİ MEMNUN ETTİ

Kuşadası’ndan Sisam’a feribot seferi düzenleyen firmanın sorumlusu Regaip Pektaş, yoğun ilginin olduğunu kaydetti. Pektaş, “Kapıda vize uygulamasının başlaması talebi artırdı. Haziran ayını daha yoğun geçireceğimizi düşünüyorum. Tabii talebin bu seviyelere ulaşmasında Sisam’ın Türkiye’ye nazaran ziyaretçilerine daha uygun fiyata tatil imkanı sunmasının da etkisi var” ifadelerini kullandı.

aw200138-03.jpg

"OTEL FİYATLARI DAHA HESAPLI"

Tatil yapmak için eşiyle birlikte Sisam’a gittiğini aktaran Mustafa Kemal Cesur, otel fiyatlarının Türkiye'ye göre daha hesaplı olduğunu aktardı. Cesur, ayda en az 2 kere Sisam'a gittiklerini belirtti.

aw200138-01.jpg

KAPIDA VİZE UYGULAMASI İLGİYİ ARTTIRDI

Kapıda vize uygulamasının kendileri için çok cazip olduğunu dile getiren Devrim Özgür, "Bu adayı çok merak ediyorum. Birkaç gün kalıp döneceğiz. Konsolosluklardan alınacak vizelerde şu an sorun yaşanıyor. Bu nedenle kapıda vize uygulaması Yunan adalarına gitmek için bizlere önemli bir fırsat sunuyor" ifadelerini kullandı.

aw200138-04.jpg

"FİYATLARIN UCUZ OLMASI AVANTAJ OLUYOR"

Denizhan Sayışman ise balayı için Sisam Adası'nı tercih ettiklerini aktardı. Sayışman, şunları kaydetti: "Eşimle birlikte Kuşadası’nda yaşıyoruz. Sisam Kuşadası’na çok yakın. Daha önce de birkaç defa Sisam’a gittik. Bir haftalık vize alarak diğer Yunan adalarına geçiş de kolay oluyor. Türkiye’ye göre fiyatların daha ucuz olması da bizim için avantaj oluşturuyor.”

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.