ADEM ÜLKER - Aydın'ın Buharkent ilçesinde yaşayan Mehmet Akkan (50), 4 yıl önce ailevi sorunlarından dolayı Denizli'ye taşındı. O andan itibaren kendisinden haber alınamayan Akkan'ın hayatından endişe eden kız kardeşi Remziye Yıldız, 2 yıl önce polise başvurarak durumu anlattı.

sopayla-doverek-oldurup-3-yil-maasini-cekmisler-426054-dcd73668c905db5bd68a0a3508b432b3.jpeg

3 YIL EMEKLİ MAAŞINI ÇEKMİŞ

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce özel bir ekip kuruldu. Polis ekiplerinin yaptıkları araştırmalarda kendisinden haber alınamayan Akkan'ın emekli maaşının Denizli'de 2019 ve 2022 yılları arasında düzenli olarak çekildiği tespit edildi. Güvenlik kamerası incelemelerinde Akkan'ın maaşını, kendisi ile bir süre aynı pansiyonda kalan arkadaşı Osman Ç'nin çektiği ortaya çıktı. Ekipler kısa bir süre sonra Osman Ç.'yi Denizli'nin Honaz ilçesinde yakaladı.

sopayla-doverek-oldurup-3-yil-maasini-cekmisler-426054-8a807bf850e0d1c2a91d9927c444b144.jpg

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ!

Ekipler tarafından karakola götürülen Osman Ç., buradaki sorgusunda 2019 yılında Akkan ve arkadaşları Enver Ç. ile birlikte Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Sapaca Mahallesi'ndeki kırsal bölgeye alkol almaya gittiklerini, husumet beslediği için burada Akkan'ı başına sopa vurarak öldürdüğünü itiraf etti. Ayrıca katil zanlısı Osman Ç., Akkan'ın cesedini arkadaşları Enver Ç. ile birlikte gömdüğünü söyledi.

İfade sonrası katil zanlısının itiraf ettiği sit alanında yapılan kazı çalışmalarında insan kemikleri ile Akkan'a ait kıyafet parçaları ele geçirildi. Şüpheli Enver Ç. ile olayla ilgili bilgileri olduğu iddia edilen 2 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen katil zanlısı ile birlikte 3 kişi mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemece katil zanlısı Osman Ç., kasten adam öldürme suçundan cezaevine gönderilirken, arkadaşı Enver Ç. de suça yardım ve yataklık etme suçundan tutuklandı. Diğer 2 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Kaynak: Haber Merkezi