"Aydınımıza hayırlı olsun"

"Aydınımıza hayırlı olsun"
ABONE OL
AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Avrupa Birliği (AB) tarafından Coğrafi İşaret tescili alan Aydın kestanesinin hayırlı olması temennisinde bulundu.  

KIYMET SARIYILDIZ- Türkiye’de Avrupa Birliği (AB) tarafından tescillenen ürün sayısı 4 oldu. Bu dört üründen ikisi Aydın’dan çıktı. Malatya kayısısı, Gaziantep baklavası, Aydın inciri ve Aydın kestanesi tescillenen ürünler oldu. Aydın’ın bir tarım ve turizm şehri olduğunu ifade eden Savaş, şehrin değerlerine sahip çıkacaklarını söyledi.  

“İLİMİZE ÖNEMLİ EKONOMİK KATKILAR SUNACAKTIR”
Kestanenin tescillenmesi için emek veren herkese teşekkür eden Savaş, tarım ve turizm açısından Aydın’a önemli ekonomik katkılar sunacağını belirtti. Savaş, “Dünyanın en özel lezzetlerinden biri olan incirimizden sonra kestanemiz de AB tescili alan coğrafi işaretli ürünümüz oldu. Böylelikle ülkemizde, AB tescilli üç ürün olan Aydın İnciri, Malatya kayısısı ve Gaziantep baklavasından sonra, yine bereketli topraklarımızın kıymetli mahsulü kestanemizle birlikte listeye ikinci ürünümüz girmiş oldu. Her zaman ifade ediyoruz; Aydın bir tarım şehri, Aydın bir turizm şehri. Daha nice cevherleri ilimizde barındırıyoruz. Bu potansiyelimizi daha yükseklere çıkarmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu güzel şehrimize özel değerlerimize sahip çıkmak boynumuzun borcudur. İncirimizden sonra kestanemizin de AB tescili alması, özellikle tarım ve turizm açısından ilimize önemli ekonomik katkılar sunacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aydınımıza ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.