Aydın’ın 11 mahallesinde 12 oda hizmet veriyor

Aydın’ın 11 mahallesinde 12 oda hizmet veriyor
 Muhabir
Aydın’ın büyükşehir yapılanmasından sonra beldeden mahalleye dönüşen yerlerinde kurulan ve faaliyet gösteren bazı odalar günümüzde çalışmalarına devam ediyor.

Aydın’da 2014 yılında büyükşehir uygulamasıyla birlikte belde belediyeler kapatılarak yalnızca ilçedeki belediyeler Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni kapsar hale geldi. Belde belediyeleri kapatılarak bulundukları ilçe belediyelerinin birer mahallesi oldu. Belde belediyesi döneminde şimdiki haliyle mahalle olarak bilinen bölgelerde esnaf odaları faaliyet gösterebiliyordu. Günümüzde çoğunluk olarak ilçelerde bulunan esnaf odaları, bazı mahallelerde de devam ediyor. Bugün için mahalle, 2014 yılı öncesi için 11 beldede kurulan 12 esnaf odası, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı hizmet veriyor.

aydinin-11-mahallesinde-12-oda-hizmet-veriyor-sevgi-demir-intgzt-460458-ea5df349e238cd431f360863d703e41a.png

11 MAHALLEDE 12 ESNAF ODASI

Daha önce beldeyken bugün mahalle olarak hizmet veren esnaf ve sanatkarlar odalarının bulunduğu yerler şu şekilde; Akçaova, Atça, Bıyıklı, Bağarası, Dalama, Davutlar, Horsunlu, Ortaklar, Pamukören, Umurlu, Yazıkent.

Öte yandan, Germencik ilçesine bağlı Ortaklar Mahallesi’nde Ortaklar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ortaklar Şoförler ve Otomobilciler Odası olmak üzere iki ayrı oda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum