Aydın’ın ilk canlı müzik durağı

Aydın’ın ilk canlı müzik durağı
ABONE OL
Pınarbaşı Mesire alanı içerisinde çağlayanın diğer tarafına konuşlandırılmış Efe Çağlayan Kır düğün salonu ve çay bahçesi 30 yıllık bir geçmişiyle Aydın’a ilkleri getirmiş ve bu birikimle hizmet vermeye devam ediyor.  

TUĞBA AYDIN'IN ÖZEL HABERİ- Efeler Pınarbaşı Mesire alanında bulunan Çağlayan Efe Çay Bahçesi hem konumu hem de sakinliği ile huzuru sevenlere ev sahipli yapıyor. 30 senedir işletmecilik yaptıklarını söyleyen İşletmeci Adnan Efe, tarihçeleri hakkında bilgi verdi.  Adnan Efe, “Dedelerimiz Danişmentli İsmail Efe. Dedelerimiz buralara 1770 yılında Orta Asya’dan gelmiş. Danişment dolaylarına gelmişler. Daha sonra yukarıda Danişment köyünü kurmuşlar. Değirmencilik yapıyorlarmış. Babamlar orada doğmuşlar. Danişment taraflarında bir değirmen var o değirmen bize ait. Dedelerimiz bu şekilde hayatlarını idame etmişler” dedi. 

"İLK CANLI MÜZİK BURADA YAPILDI"
1989 yılında aile gazinosu şeklinde açtıklarını belirten Efe, o zamanlar ailelerin canlı müzik dinleyebilecekleri bir yer olmadığını dolayısıyla ilk canlı müziğin burada başladığını dile getirdi. Efe, “Biz istedik ki hem ailece işletelim hem de ailenin gidebildiği bir yer olsun dediğimiz için bu işletmeyi açtık. O zaman dönemin Belediye Başkanı Cevat Aldemir zamanında burası alındı daha sonrasında işletmeye başladık. Ardından da canlı müzik yapmaya başladık. İnsanlar aileleriyle birlikte buraya gelmelerini istedik. Eski İzmir’deki Akasya Gazinoları vardı. O tarzda bir şey yapmaya çalıştık. Aydın’da insanlar canlı müzikle ilk defa burada tanıştı. Ailecek canlı müzik dinleyebilecekleri tek yer burasıydı. Aile gazinosu şeklindeydi. O zamanlar bekarları almıyorduk sadece aile alıyorduk gelenler geri dönüyorlardı. Girişte bir yerimiz vardı yaklaşık beş on masalık bekarların oturabileceği onun haricinde almıyorduk. O şekilde canlı müzik yapıyorduk” dedi.

“TÜRKİYE’NİN BÜYÜK SANATÇILARI GELDİ”

Bir çok ünlüyü ağırladıklarını belirten Efe, “Türkiye’nin ünlü sanatçıları buraya geldi ve konser verdiler. Kibariye, Tülay, Berkant, Zekai Tunca, Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur gibi sanatçıları getirdik. Bu sene alanı yeniledik. Daha önce üstü açıktı onu kapattık alanı genişlettik. Kışın sakin geçiyor ama yazın daha faal oluyor. Çünkü malum insanlar pek bu taraflara gelmiyorlar. Turistler geliyor ama bizim insanlarımızın haberi yok buradan. Bizim amacımız burada soyadımızı yaşatmak. Soyadımız Efe, Çağlayan ise yandaki çağlayandan dolayı buraya Efe Çağlayan ismini verdik. Bu sayede dedelerimizin ismini yaşatmaya çalışıyoruz. 

aydinin-ilk-canli-muzik-duragi-150492-12af21c33fdedc209986060cf7abbcd0.jpgaydinin-ilk-canli-muzik-duragi-150492-22d1a03fe7f1d3f67d065232a934846f.jpgaydinin-ilk-canli-muzik-duragi-150492-a16ad296f83811d9190b3f80cba37584.jpgaydinin-ilk-canli-muzik-duragi-150492-c4c4385d1c3d6d05dba605a186a76820.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.