Nazilli’de 230 seçmeni bulunan Toygar Mahallesi'nde 31 yıl imamlık yapan Öztürk, emekli olmasının ardından yerel seçimlere muhtar adayı olarak katıldı. Nazilli’ye 10 kilometre uzaklıktaki kırsal Toygar Mahallesi'nde Öztürk'e, 212 oyun geçerli sayıldığı sandıktan 127 oy çıktı. Rakibinin 68 oyda kalması üzerine Öztürk, muhtarlık koltuğuna oturdu.

aw203755-04.jpg

ÜÇ İŞİ BİRDEN YÜRÜTÜYOR

Mahallede 31 yıl 1 ay imam olarak görev yaptığını hatırlatan Öztürk, "Emekli olmamın hemen ardından seçimlere girdim ve muhtarlığı kazandım. Muhtar oldum ancak halen mahallemize bir imam atanmadı. Ben de bu süreçte son 7 aydır imamlık görevimi sürdürüyorum. Muhtar seçilince de hem muhtar hem imam hem de mahallenin bakkalı olarak görevime devam ediyorum. Rahmetli dedem 1930-1940 arasında Afyon’da muhtarlık yaptı. Babam da Hacı Osman Kuyusu Camisi’nde 30 yıl imamlık yaptı. Oğlum da şu an imam olarak görev yapıyor. Annemin babası da 30 yıl bakkallık yaptı. Ben de 22 yaşında göreve başladığım mahallemde hem imamlık hem de bakkallık yaptım. Yani ailecek hem imamlık hem de bakkallık yapmaktayız" ifadelerini kullandı.

aw203755-03.jpg

CHP'li Psikiyatrist saldırıya uğradı CHP'li Psikiyatrist saldırıya uğradı

SORUNLARI ÇÖZMEYİ PLANLIYOR

Mahallenin ihtiyaçlarını çok iyi bildiğini aktaran Öztürk, şunları kaydetti: “Mahallemde görev süremde vatandaşımızdan hiçbir şekilde para almadım. Tamamen gönül bağı ile mahalleme hizmet ettim. İmamlık görevim sırasında uzun yıllar Nazilli’den gelip gittim. Benden sonra imam olarak gelecek olan arkadaşımızın lojman sorunu yaşamasını istemiyorum. Öncelikli yapılacakların başında imam lojmanı, cemiyet alanı, içme suyu ve taş döşeme sorunlarını çözmek istiyorum. Telefon şebekeleri çekmediği için internet ulaşımında sabit internet ile soruna çözüm olmaya çalıştım. Ufak tefek işleri de zamanla yapacağız. İmamlık ve muhtarlık gönül işidir. Vatandaşınla beraber çalışacaksın ki sorunları hep birlikte çözebilelim. Bu hizmete talip olanlar öncelikle gönül bağı kurmalı, yani mahallesinde aileden biri gibi olmalıdır.”

aw203755-01.jpg

aw203755-02.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı