Aydın'ın turistik ilçesinde 'çifte bayram'

Aydın'ın turistik ilçesinde 'çifte bayram'
Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte "Ege'nin incisi" olarak adlandırılan Aydın'ın Kuşadası ilçesinde büyük yoğunluk yaşanıyor.

Hava sıcaklığının da yükseldiği ilçedeki otellerde doluluk oranının yüzde 90'lar seviyesine ulaşması yüzleri güldürdü. Ramazan Bayramı tatilindeki bu tablo, turizmcilere sezonun çok iyi geçeceği yönünde ümit aşılıyor.

aw179743-02.jpg

"BAYRAM YOĞUNLUĞU YAŞIYORUZ"
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kuşadası Otelciler Derneği (KODER) Başkan Yardımcısı Serdar Köroğlu, “Bayram yoğunluğu yaşıyoruz. 9 günlük bayram tatilinde havaların normalin üzerinde olması ve seçim telaşının sona ermesiyle vatandaşların, yerli ve yabancıların tercihi Ege sahilleri oldu. Yüzde 90’lık bir doluluk yaşanıyor. Sezonun güzel geçeceğini tahmin ediyorum” dedi.

aw179743-03.jpg

"MİSAFİRLERİMİZİ KUŞADASI'NA BEKLİYORUZ"
Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) 2. Başkanı Seydi Yıkılmaz ise ilçede sıcak havanın hakim olduğunu, bunun yoğunluğu etkilediğini aktardı. Yıkılmaz, “Esnafımız sezon öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı. Bu güzel havaların hem turizm hem de ticaret açısından Kuşadası’na olumlu etkileri olduğunu söyleyebiliriz. Tatilcilerin ve ziyaretçilerin bu güzel günlerin tadını çıkarması, bölge ekonomisine katkı sağlayacaktır. Misafirlerimizi Kuşadası’na bekliyoruz” diye konuştu.

aw179743-01.jpg

"BİRKAÇ GÜN İÇİNDE TAM DOLULUK ORANINA ULAŞILACAK"
İlçede hizmet veren 5 yıldızlı bir otelin operasyon müdürü Özgür Kart, "Ramazan ve yerel seçimler gibi faktörler nedeniyle bir süre ivmemizi kaybetmiştik. Ancak gemilerin gelmesi ve bayramın 9 günlük tatiliyle birlikte yerli ve yabancı turist rezervasyonlarının yüzde 90'lara çıktığını görmek bizi heyecanlandırıyor. Birkaç gün içinde tam doluluk oranına ulaşmayı bekliyoruz" sözlerini kaydetti.

KRUVAZİYER SEFERLERİ ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR
İşletmeci Cem Taymaz, Kuşadası'nın kış aylarındaki durgunluğu bahar aylarıyla birlikte üzerinden attığını anlattı. Özellikle gemi seferlerinin önemli katkı sağladığını ifade eden Taymaz, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ilçe turizmine önemli kazanımlar sağlayacağını dile getirdi. Taymaz, Kuşadası’nın doğal güzellikleri ve turistik cazibesiyle sezonu çok güzel geçireceğine inandığını sözlerine ekledi.

HAVA SICAKLIĞI YOĞUNLUĞU ARTTIRIYOR
Turizm İşletmecisi Talat Şenoğlu da, nisan ayıyla birlikte yazı aratmayacak sıcaklığın ilçede etkisini göstermeye başladığını, bu durumun fayda sağladığını belirtti. "Nisan ayının gelmesiyle birlikte bahar mevsimini yaşıyoruz" diyen Şenoğlu, şunları kaydetti: "Ramazan ayının da sonuna geldik. Bayramın yoğun geçeceğine inanıyorum. Şimdiden herkesin bayramını kutlarım."

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum