Aydınlı başkandan Kolombiya mesaisi

Aydınlı başkandan Kolombiya mesaisi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, Kolombiya’nın başkenti Bogota’da düzenlenen Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Amerika Zirvesi’ne eşlik etti. Ülken, zirvede Türk iş dünyasını temsil etmesinin yanı sıra ülkede çeşitli temaslara imza attı.

Ülken, Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Başkanlığını yürüten TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ve Türk iş dünyasını temsilen Kolombiya’da temaslar gerçekleştirdi. Ülken başkanlığındaki TOBB heyetinde ayrıca, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Dünya Odalar Federasyonu Genel Konseyi Üyesi İzzet Volkan, TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Sarp Kalkan, AB ve Dışilişkiler Daire Başkanı Mustafa Bayburtlu ile Uzman Yardımcısı Simay Tunçkılıç yer aldı.

aw201327-04.jpg

İLİŞKİLER HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

Ülken, TOBB heyeti ile birlikte Kolombiya’da çok sayıda temaslarda bulundu. Ülken'in görüştüğü Türkiye Cumhuriyeti Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun, Türkiye-Kolombiya ilişkileri hakkında bilgiler aktardı. Ülken ise Sun'a ziyaret nedeni ve program hakkında açıklamalarda bulundu.

aw201327-03.jpg

ORTAK ÇALIŞMALAR MASAYA YATIRILDI

Ülken, Bogota Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ovidio Claros Polanco ile de görüştü. İkili temasta Türkiye-Bogota ticari ve iktisadi ilişkileri ele alındı. İlişkilerin geliştirilmesi konusunda TOBB ve Bogota TSO tarafından yapılabilecek ortak çalışmalar masaya yatırıldı.

aw201327-02.jpg

SERBEST TİCARET ANLAŞMASI KONUŞULDU

Ülken'in Kolombiya Yetenek ve Toplumsal Beceri Edinme Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ana Lucia Caicedo Laurido ile görüşmesinde, Türkiye ile Kolombiya arasında müzakereleri devam eden serbest ticaret anlaşmasının bir an önce tamamlanması konusundaki beklenti ile Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşmasının onay sürecinin tamamlanması talebi iletildi. Bogoto Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen görüşmede, Kolombiya Hükümeti tarafından Türkiye’den inşaat demiri ithalatına uygulanan korunma önlemi hakkındaki sektörün talebi aktarıldı.

aw201327-05.jpg

KOLOMBİYA HEYETİ TALEPLERİNİ İLETTİ

Kolombiya heyeti tarafından ise 2015 yılında Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu ile Kolombiya Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı Arasında Yükseköğretim Alanında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptı hakkında talepler iletildi. Öncelikle bio-teknoloji başta olmak üzere bilim ve teknoloji arasındaki iş birliğine yönelik talepler dile getirildi. Ülken'in temasları bunlarla sınırlı kalmadı. Ülken, Türk iş dünyasını temsilen WCF İcra Komitesi ve Genel Konsey Toplantılarına eşlik etti.

aw201327-06.jpg

aw201327-01.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.