Aydınlı çiftçilere 64,2 milyon liralık destek ödemesi yapılacak

Aydınlı çiftçilere 64,2 milyon liralık destek ödemesi yapılacak
ABONE OL
Aydın’da yağlı tohum bitkileri desteği bekleyen 6 bin 877 üretici ve işletme sahibine yaklaşık 64,2 milyon liralık prim desteği ödemesi 6 Ağustos itibariyle yapılmaya başlanacak.

(ABDURRAHMAN FIRAT) Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin 6 Ağustos’ta prim desteklerinin çiftçiye ödeneceğinin açıklamasının ardından açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, “Aydın’daki üreticilere toplam 64 milyon 180 bin lira ödeme yapılacak. Şimdiden çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi.
Üreticinin uzun süredir beklediği prim desteği müjdesini veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Yağlı tohumlu bitkiler için kalan yüzde 30'luk destek ile hububat, baklagil ve dane mısır desteği olarak 6 Ağustos'tan itibaren 1 milyar 200 milyon lira ödenecek." dedi.

Aydın’ın 17 ilçesinde pamuk üretimi yapan 6 bin 877 üreticinin merakla beklediği güzel haber Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den geldi. 6 Ağustos Salı günü itibariyle yağlı tohum bitkileri için kalan yüzde 30’luk destek ödemeleri yapılmaya başlanacak. Aydın’daki üreticiler, yağlı tohum bitkilerinden 267 milyon 416 bin 781 kg ürün elde etti. 

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Rıza Posacı, yağlı tohum bitkileri prim ödemeleri konusunda Bakan Pakdemirli ile görüştüklerini ve ödemelerin yapılacağını kaydetti. Aydın’da yaklaşık 581 bin 334 dekar alanda yapılan yağlı tohum bitkileri üretimi kapsamında 6 bin 877 üreticiye ödemelerin önümüzdeki hafta Salı gününden itibaren yapılacağını belirten Milletvekili Posacı, “Pamuk primleri konusunda endişe eden üreticiler boşuna hamaset yaptı. AK Parti hükümeti olarak bugüne kadar ne dediysek yaptık. Devletimiz güçlüdür. Ben 1985 yılında çiftçiliğe başladım. Hiçbir dönemde çiftçilerin prim desteklerinin ödenmemesi gibi bir durumla karşı karşıya kalmadık. Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından Aydın’daki üreticilere toplam 64 milyon 180 bin 27 lira ödeme yapılacak. Şimdiden çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi.

 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.