Aydınlı çiftçilere ‘Münavebe’ şoku 

Aydınlı çiftçilere ‘Münavebe’ şoku 
ABONE OL
Aydın’da pamuk üreticilerinin 5 yıla çıkartılacağıyla ilgili beklenti içerisine girdiği münavebede, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce devam kararı alınması hayal kırıklığı yaşattı. 

MURAT TAN - 4 Eylül’de pamuktaki bazı sorunlara dönük çözüm geliştirilmesi amacıyla Ankara’da Tarım ve Orman Bakanlığı’nda yapılan toplantıda münavebenin 2 yıl daha uzatılmasıyla ilgili söz alan Aydınlı Ziraat Odası başkanları, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce münavebe uygulamasının devam ettirilmesi kararı almasıyla hayal kırıklığına uğradı. 2018, 2019 ve 2020 yıllarında çiftçilerin aynı tarlaya üç kez aynı ürünü ekerse tarımsal destek alamamasına neden olacak münavebe uygulamasında süre uzatımına gidilmemesi nedeniyle büyük hayal kırıklığına uğradıklarını söyleyen üreticilerse, kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi. 

Devam kararı alınmasıyla birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Genelgesi’ne göre, 2018 üretim yılından başlamak üzere, örtüaltı üretimler ve çeltik hariç olmak üzere bir parsele aynı tek yıllık bitki arka arkaya üç kez ekilirse, üçüncü üretim için destekleme ödemeleri yapılmayacak.  



 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.