Aydınlı çocuklar camiye koşacak

Aydınlı çocuklar camiye koşacak
ABONE OL
​​​​​​​Aydın İl Müftülüğü, ‘Camiye Koşuyoruz Namazla Buluşuyoruz’ Projesi kapsamında, Aydın’daki çocukların ara tatil dönemlerinde cami ile bağının kurulması için harekete geçti. 

MURAT TAN- Camilerin asli fonksiyonunun ibadethane olmasının yanında, birer eğitim-öğretim mekanı ve sosyal, kültürel faaliyetlerin merkezi olarak kullanılmasını sağlamak amacıyla bir çok hizmet gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanlığı, okula giden çocukların ara tatil dönemlerinde cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve cemaat alışkanlığı kazandırmak için proje geliştirdi. Söz konusu projenin Aydın’da da ara tatil döneminde hayata geçeceğini söyleyen Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, 2020 Yılı 15 Tatilinde çocukları cami ile buluşturacak yepyeni bir yarışma düzenliyor. Biz de bu projeyi Aydın’daki tüm camilerde hayata geçireceğiz ve çocuklarımızın cami ile bağlarını daha da güçlendireceğiz. Projeyle ilgili başvurular ilçe müftülüklerine yapılacak” dedi.  

“ÇOCUKLARA ÖDÜL VERİLECEK”

15 Ocak-02 Şubat tarihleri arasında 5 vakit namazı camide kılan, sure ve dualar ezberleyen çocukların yaşlarına göre puan alarak hediyeler kazanabileceği projeyle ilgili bilgilendirme yapan Aksu, “Proje kapsamında ilk olarak programa katılan çocukların listesi hazırlanacaktır. Çocukların beş vakit namaza devamları, yakınlarını da yanlarında getirmeleri ve ezber yapmaları üzerinden değerlendirmeleri yapılacak. Beş vakit namazlarda puanlar sabah 30, öğle 15, ikindi 15, akşam 15, yatsı 25 puan olarak yazılacak. Çocuğun kendisiyle birlikte cemaatle namaza katılan bir yakını için her vakit başına 5 ek puan verilecektir. Yine ezberlenen her sure ve dua başına da 50 puan verilmesiyle birlikte puanların toplanması sonucunda ilkokul ve ortaokul çocuklarının durumları farklı kategoride değerlendirilmek üzere birinci, ikinci ve üçüncülere, mahalli imkânlar ölçüsünde 2 Şubat 2020 tarihinde ailelerinin ve cemaatin de katılacağı bir program ile ödüller verilecek” diye konuştu. 

“YOĞUN BİR KATILIM BEKLİYORUZ”

Aydın’dan projeyle ilgili yoğun bir katılım beklediklerini söyleyen Müftü Aksu, “Camiye Koşuyoruz Namazla Buluşuyoruz Projesi, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından çocukların namaz kılma alışkanlığını kazanmaları amacıyla ülkemiz genelinde tüm camilerimizde uygulanacak. Biz de Efeler ve diğer ilçelerimizde 14 gün sürecek olan program sonunda öğrencilerimiz camiyle olan bağlarının güçlendireceğiz. Öğrencilerimizin çocuk yaşta gönüllerinin camiye bağlı olmasını da bu anlamda çok önemsiyoruz. İnşallah program sayesinde çocuklarımızı camilere çekeriz. Biz Aydın’da yoğun bir katılım bekliyoruz. Programa dahil olmak isteyen öğrencilerimiz velileriyle birlikte ilçe müftülüklerimize başvuruda bulunabilirler” dedi.

aydinli-cocuklar-camiye-kosacak-143953-f8b22ce6ba467ea1b5caf277716202be.jpgaydinli-cocuklar-camiye-kosacak-143953-dcc3e8da32d2512889afa41e3294a2c3.jpeg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.