Aydınlı davulcu zamana ayak uydurdu

Aydınlı davulcu zamana ayak uydurdu
ABONE OL
Karacasu’da 18 yıldır davul çalarak okuduğu manileri ile vatandaşları sahura kaldıran Ramazan davulcusu 60 yaşındaki evli ve iki çocuk babası İsmail Altın, sokakları yaya dolaşmak yerine motosikleti ile dolaşarak zamana ayak uydurdu. 

(GÜLAY ÖZTEKİN) Karacasu ilçe merkezi Cuma Mahallesi dışındaki tüm mahallelerde sahurda davul çalarak vatandaşları uyandıran İsmail Altın, sabaha karşı 02.00’de sokağa çıkıp sabah ezanının okunmasına 20 dakika kalıncaya kadar sokakları arşınladığını söyledi. Altın, Karşıyaka dışındaki Ozan Sitesi ve TOKİ Konutları da olmak üzere tüm mahalleleri tek başına yetişmekte zorlanınca çareyi motosikletle dolaşmakta buldu. Sokakları yaya yürüyerek dolaşmak yerine motosikleti ile daha kısa sürede dolaşan Altın, okuduğu manilerle de eski Ramazan ayının geleneklerini de yaşatmaya devam ediyor. 
ÇAREYİ MOTOSİKLETİYLE DOLAŞMAKTA BULDU
Asıl mesleğinin soğuk demircilik olduğunu ve aynı zamanda düğünlerde müzisyenlik yaptığını ifade eden Altın, “Bu işi 18 yıldır yapıyorum. Eskiden bir arkadaş daha vardı. Arkadaş vefat edince tek başıma kaldım. O yüzden bütün mahallelere yetişemiyorum. Geç kalınca da vatandaşlardan laf işitiyordum. Çareyi motosikletle dolaşmakta buldum. Böylelikle her mahalleye her sokağa girip bir buçuk saatte işimi bitirebiliyorum” dedi. 

“YAŞADIĞIM SÜRECE BU İŞİ YAPACAĞIM”
Kendi manilerinin de olduğunu ifade eden Altın, bir taraftan davul çalıp öte yandan maniler okuyarak kulaklarda hoş bir seda bırakıyor. Tüm hemşerilerine ve Müslüman alemine hayırlı Ramazanlar dileyen Altın, “6 yıldır motosiklet üzerinde davul çalarak vatandaşları sahura kaldırıyorum. Motosikletim sayesinde girmedim sokak dolaşmadığım mahalle yok. İşimi çok severek yapıyorum. Elimden geldiğince yaşadığım sürece bu işi yapmaya devam edeceğim” dedi.

ramazan-davulcusu-zamana-ayak-uydurdu-106741-5ff96aee417fed79ffba223e7dc2321d.jpgramazan-davulcusu-zamana-ayak-uydurdu-106741-a3021d6eeb2322770a8d98a633a675d2.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.