Aydınlı eski futbolcu organlarıyla umut olacak

Aydınlı eski futbolcu organlarıyla umut olacak
Aydın’da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Yenipazar Devlet Hastanesi personeli ve eski futbolcu Ümit Mutlu'nun (41) organları, nakil bekleyen hastalar için umut olacak.

Mutlu'nun vefatının ardından, 8 yıl önce organlarını bağışladığı ortaya çıktı. Yoğun bakımda 8 kez kalbinin durduğu ve yeniden çalıştırıldığı aktarılan Mutlu'nun bu sırada kalp ve böbreklerinin iflas ettiği, sağlıklı diğer organlarının hastalara nakledilebileceği bilgisi alındı.

aw193600-01.jpg

YOĞUN BAKIMDAYKEN VEFAT ETTİ
Mutlu, 25 Nisan Perşembe günü evinde fenalaşmasının ardından Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Kalp krizi geçirdiği tespit edilen Mutlu, daha sonra Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Mutlu, 3 gün yoğun bakım ünitesinde tutulması sonrasında tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

aw193600-02.jpg

Mutlu, Yenipazar İdman Yurdu Futbol Kulübü’nde 1994 yılında kaleci olarak futbola başlamıştı. Amatör olarak birçok futbol kulübünde top oynadı. Mutlu, 2021 yılında ise jübile yapmıştı.

aw193600-03.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.