Aydınlı genç koyunlarından kopamıyor

Aydınlı genç koyunlarından kopamıyor
Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Dalama Mahallesi'nde ikamet eden 15 yaşındaki Mehmet Efe Kadıoğlu, okulundan ve derslerinden arta kalan zamanlarda çobanlık yaparak ailesine katkı sunmaya çalışıyor. Yaşıtları okul sonrasında bilgisayar başında veya oyun alanlarında zaman geçirirken, Kadıoğlu ise koyunlarından kopamıyor.

Kırsal Dalama Mahallesi'nde yaşayan 15 yaşındaki Mehmet Efe Kadıoğlu, ailesi için ortaya koyduğu çabayla takdir topluyor. Genç çoban, okulundan arta kalan zamanlarda erkek kardeşi ile birlikte ailesine ait koyunları otlatıyor, katkı sunmaya çalışıyor.

aw179168-01.jpg

"İNSANLAR BU İŞİ YAPMAK İSTEMİYOR"
15 yaşındaki Kadıoğlu, hayvancılık sektörünün sıkıntılarının da farkında. Yem maliyetleri nedeniyle insanların artık bu mesleği tercih etmemeye başladığını aktarıyor. Her şeye rağmen ailesinin hayvancılıktan para kazandığına işaret eden Kadıoğlu, "İnsanlar pek bu işi yapmak istemiyor. Ama çobanlık çok şükür kazandırıyor. Bir koyundan yılda 2 sefer kuzu alıyoruz. Allah bereket versin 'bu meslek para kazandırmıyor' diyemem. Burası kırsal bir mahalle malum şehir merkezindeki imkanların birçoğu burada yok" ifadelerini kullandı.

aw179168-02.jpg

"TÜM HAYVANLARI ÇOK SEVİYORUM"
Zamanını farklı şeylerle boşa geçirmek yerine ailesine yardımcı olmayı tercih ettiğini dile getiren Kadıoğlu, şunları kaydetti: "Koyunlar başta olmak üzere tüm hayvanları çok seviyorum. Yıllardır ailem bu işin içerisinde. Dolayısıyla ben de koyunların arasında yetiştiğim için bu işten kopamadım. Okuldan arta kalan zamanın büyük bir kısmını kardeşimle birlikte koyun sürüsü ile geçiriyorum. Onların bakımlarını yapıp otlatıyorum. Bu şekilde aile bütçesine katkı sağlayarak kendi geleceğime de yatırım yapıyorum."

aw179168-03.jpg

aw179168-04.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.