Aydınlı girişimci kadın hayaline kavuştu

Aydınlı girişimci kadın hayaline kavuştu
ABONE OL
Çineli kadın girişimci Aylin Akın, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’ndan (KOSGEB) aldığı girişimcilik desteğiyle kendi iş yerini açma hayaline kavuştu. 

 

(MURAT TAN) Daha önce özel sektörde de iş deneyimi yaşayan ancak çocuklarının olması nedeniyle uzun soluklu sürdüremeyen Aylin Akın, yıllardır hayalini kurduğu kendine ait iş yerine KOSGEB desteği sayesinde kavuşurken, her kadının kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini söyledi. 

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ EŞİ OLDU

Aylin Akın, Çine’de çiğ köfteye karşı artan rağbetin dikkatini çekmesi üzerine iş yeri açma fikrini Aydın’da uzun yıllar medya sektöründe emek harcamış eşi Hakan Akın ile paylaştı. Eşinden de destek alan Aylin Akın, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin açtığı KOSGEB Girişimcilik kursuna katılarak girişimcilik belgesi aldı. Hakan Akın ise eşine destek olmak amacıyla yıllardır emek verdiği medya sektöründeki görevinden ayrıldı. İş yerinin açılış sürecinden siparişlerin hazırlanması, ev ve iş yerleri servisine kadar her anlamda güç birliği yapan Akın çifti, 10 Eylül 2018’de Çine Hacı Emin Cami yanında açtıkları iş yerlerinde, kısa sürede geniş bir müşteri portföyüne kavuştular. Özel günlere dönük olarak özgün menü konseptinin yanı sıra hijyen ve kaliteden ödün vermeden Çinelilerin damak tadına ve her cebe uygun hizmet veren Akın çifti, 8 aylık süreçte ailelerinin yanı sıra dost ve yakınlarının da desteğiyle işlerini büyüttüler. 

“GÜÇ BİRLİĞİ HALİNDEYİZ” 

İş yerini kurma sürecini anlatan Aylin Akın, “Uzun yıllardır kendi iş yerimin olmasını çok istiyordum. Daha önce Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde bir süre çalıştım ancak çocuklarım dünyaya geldikten sonra işimi sürdürmem zorlaştığı için bıraktım. Geçtiğimiz yıl kendi iş yerimizi açma fikrini eşimle paylaştım. Kendisi bu konuda bana destek oldu. Bu süreçte en büyük destekçim eşimdir. KOSGEB kursuna katılıp belgeyi aldıktan sonra sağlanan destekle iş yerimizi açtık. Eşim de bana daha fazla destek olabilmek için medya sektöründeki işinden ayrıldı. 10 Eylül’de iş yerimizi açmamızla birlikte dost ve yakınlarımızın yanı sıra Çineli hemşehrilerimiz de sağ olsunlar yoğun ilgi gösterdiler. Açıkçası ilk açtığımız süreçten bu yana geniş bir müşteri ağımız oluştu diyebilirim. Evlere ve iş yerlerine de servis imkânımız var. Servis işini eşim yapıyor. Kendisinin bu konudaki desteği da çok fazla. Siparişlerin hazırlanması ve zamanında ev ve iş yerlerine teslimine kadar güç birliği halinde iş yerimizi işletiyoruz” diye konuştu.

“EŞİMLE İŞİMİZE SEVGİ KATIYORUZ” 

KOSGEB desteğiyle birlikte eşinin de kendisine yardımcı olmasıyla hayaline kavuştuğunu söyleyen Akın, “Her kadın eğer isterse kendi ayakları üzerinde durabilir. Bunun içim azim ve çabanın yanı sıra özveri de gerekiyor. Benim eşim elbette bana destek oldu ancak bu hayalimi gerçekleştirmeyi ben istedim, inandım ve oldu. Biz iş yerimizde herkesin rahat edebileceği bir ev ortamı oluşturmaya çalıştık. Dükkanımıza gelenleri müşteri değil misafir olarak kabul ediyoruz. Kar yapmayı önde tutmaktan çok insan kazanmaya önem gösteriyoruz. Bizim adımıza iş yerimizin kuruluş sürecine dönük baktığımızda aslında imkansızlıklar imkan doğurdu diyebiliriz ama çok şükür kısa zamanda işimizde güzel bir noktaya geldik. Çineli hemşehrilerimizin özel günleri içinde siparişler alıp hazırlıyoruz. Belki klasik bir söylemdir ama hakikaten eşimle işimize sevgi katıyoruz. Özel kalp aparatıyla şekil verdiğimiz çiğ köfteleri, müşterilerimizin özel günleri için verdiği siparişlerinde sunuyoruz. Kadınlara tavsiyem hayallerinden asla vazgeçmesinler. Girişimcilik ruhuyla meziyetlerini sergilemekten asla çekinmesinler” dedi. 

“HAYAT ARKADAŞLIĞIMIZ İŞ ARKADAŞLIĞINA DÖNÜŞTÜ”

Eşine iş yerinde kuruluş sürecinden bu yana her anlamda destek veren ve siparişleri birlikte hazırlayarak müşterilere sunduklarını söyleyen Hakan Akın, aralarında patron eleman ilişkisinin olmadığını söylerken, “İş yerimizi uzun vadede hizmet edebileceğimizi düşünerek açtık. Yıllarca medya sektöründe çalıştıktan sonra bu işe kolay ayak uydurduğumu söyleyebilirim. Eşim bana iş yeri açma fikrini paylaştığından bu yana her anlamda elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum. Resmiyette tabi ki patron eşim ama haliyle biz onunla aynı zamanda hayat arkadaşıyız. Hayat yolundaki birlikteliğimizi Rabbim nasip etti iş arkadaşlığıyla da taçlandırdık. 8 aylık süreçte bize destek olan ve yanımızda duran aile büyüklerimizle birlikte dost ve yakınlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz” diye konuştu. 

girisimciligin-ask-hali-103613-5ce53e4e24691d94a89a7aa7cb08a2a2.jpggirisimciligin-ask-hali-103613-9b92bb91e4289dd90e7c27de23a8fa11.jpggirisimciligin-ask-hali-103613-526ebd21728215f181d48fffc4554d3a.jpggirisimciligin-ask-hali-103613-914b17cbd090c952f98387219ddcbb8f.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.