Aydınlı kadınları İYİ Parti çatısı altına davet ediyorum

Aydınlı kadınları İYİ Parti çatısı altına davet ediyorum
ABONE OL
Gazetemizin her hafta düzenleyeceği ‘Kadınlar Konuşuyor’ röportaj dizimizin ilk konuğu İYİ Parti Aydın Kadın Kolları Başkanı Semra Yücel oldu.

KIYMET SARIYILDIZ'IN ÖZEL RÖPORTAJI- 24 Haziran genel seçimlerinde İYİ Parti milletvekili adayı olan ve aynı zamanda İYİ Parti Aydın İl Teşkilatı’nın da kurucuları arasında yer alan Yücel’i yakından tanımak istedik.

Kendinizi tanıtır mısınız?
1978 Ayın doğumluyum. Evliyim.  Bir kız çocuk annesiyim. İlkokul ve ortaokul eğitimimi Dalama’da tamamladım. Daha sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fizik Bölümü’nü bitirdim. 2001’den sonra İngiltere’de Cambridge’de 2 yıl dil eğitim aşarak Türkiye’ye geri döndüm. Döndükten sonra kuru meyve ağırlıklı gıda üzerine yurt dışına pazarlama müdürü olarak görevime devam ettim. Daha sonra da bir işletmecilik gerişimim oldu. 4 buçuk yıl onun işletmeciliğini yaptım. 

Siyasete atılmaya nasıl karar verdiniz?

Siyasete İYİ Parti ile başladım. İYİ Parti’de Kurucular Kuru Üyesi olarak başladım. O günden bu yana İYİ Parti’nin her bölümünde görev aldım. Görevlerimi devam ettirdim. İYİ Parti’ye katkı sunmaya devam edeceğim. En büyük siyasete girme nedenim kızım, ailem ve ülkenin gidişatının çok iç açıcı olmaması, konuyla ilgili çok katkıda bulunmamanın verdiği hayıflanma sonrasında artık ben de ülkenin gidişatına dur demek için siyasete atılmaya karar verdim. Diğer taraftan Genel Başkanımız Meral Akşener’le yol almak benim için çok keyifliydi. Çok takdir ettiğim bir siyasi lider ve inşallah kendisini bir gün cumhurbaşkanı olarak görürüz.
 


Kısa süre önce kadın kollarını kurdunuz. Şu an kaç üyeniz var?

Partimizin kuruluş aşamasında kadın kollarından ziyade kadın kotasıyla süreci yönettik. Kadın kotası hala devam ediyor. Yüzde 25 kadın kotası var yönetim sistemlerinde. Tabi ki biz İYİ Parti’nin kuruluşundan sonra genel seçim geçirdik. Biz buna her zaman baskın seçim diyoruz. Seçim olmasının sebeplerinden bir tanesi İYİ Parti’nin kurulmuş olması ve aldığı ivmeydi. Genel seçimlerde ve yerel seçimlerde edinilen intibah bazı illerimizde kadın kollarının gerekliliğiydi. Seçim çalışmalarında, saha çalışmalarında kadın kollarının daha etkili olacağı düşüncesiyle kuruldu. Genel başkanımız tüm il başkanlarıyla, Genel İdare Kurulu olarak hep beraber bir toplantı yapıldı. İllerdeki talepler değerlendirildi. Bunun sonunda kurmak isteyen iller kadın kollarını kurabilir kararı alındı. İl başkanımız Cemal Sarı, buradaki yönetim toplantısında bu konuyu istişare etti ve Aydın’da kadın kollarını kurmanın katkı sağlayacağını, başarımızı daha başarılı hale getireceğini düşünen arkadaşlarımız oldu. Aydın’da kadın kolları kurulma kararı alındı. Benimle birlikte kadın kolları kurma girişimlerimiz hızlı bir şekilde başladı. Türkiye’de ilk kadın kollarını Aydın’da kurduk. Güzel bir çalışma oldu. Kadınlarımızla bir araya geldik. Tüm kadın üyelerimizle tek tek görüştük. Görev almak isteyen kadınlarımızla yolumuza devam ettik. Bizim kadın üyelerimiz doğal kadın üyesidir. Hala kadınlarımıza kapımız açık. Üye olup kadın kollarımızda görev alabilirler. 46 üyemiz var ve daha da artarak devam ediyoruz. Kongrelerden sonra ilçelerimizde de kadın kolları kurulacak. İlçelerde de kadın kolları kurulması konusunda yoğun talep var. Bu sürede biz de ilçelerle tanışma, kaynaşma için ziyaretler düzenledik. Kadınların aktif olduğunu gördüğümüz yerleri ziyaret ettik. Seçim olmayan bir zamanda Pazar ziyaretlerimiz oldu. Halkımız bunu çok farklı karşıladı. ‘Seçim mi var? Niye çalışıyorsunuz?’ diye soranlar oldu. Hep ‘Seçim olunca geliyorsunuz’ dediler. Biz sürekli gezip vatandaşı, kadınları dinleyeceğiz. 

Diğer kadın kollarından farkınız ne olacak?

Bağımsız bir yönetim değiliz ve ilçe yönetimlerine bağlı olarak çalışan bir kadın kollarıyız. Bu farklılıktır. Kadın gücü, kadın-erkek eşitsizliği, kadın cinayetleri, kadına şiddet gibi konular toplumumuzun ortak konusudur. Bu yüzden bunu aykırı bulan, yanlış bulan tüm kadın kollarıyla ortak noktalarımız vardır. Bizleri ayıran nokta da bizim genel başkanımızın kadın olması ve aktif olarak sahada kadınlarımız üzerinde daha eğilimli bir çalışmamız olacak. Kadınların ev ekonomisine katkı sunabilmesi için alternatif çözümler üretmeye çalışacağız. Zaman zaman yerel yönetimlerden de destek alarak çalışmalarımızı yapacağız. 

İttifak ortağınız CHP Kadın Kolları ile uyumunuz nasıl? Beraber çalışmalarınız olacak mı?

İttifak ortağımızla kadın kollarımız kurulmadan önce de iki siyasi parti olarak ortak çalışmalarda bulunuyorduk. İttifak ortağı olarak karşılıklı etkinliklerimize katılıyoruz. Bazı çalışmalarda destek oluyoruz, katkıda bulunuyoruz. Kadın kolları olarak henüz ortak bir çalışma yapmadık. Ama iki siyasi partinin hemfikir olduğu her konuda ortak çalışmalarımız olacaktır.

Kadınlarımız toplumda nasıl bir yer edinmeli?

Kadınların gelişmiş ülkelerde parlamentodaki etkin ağırlığını görüyoruz. Yüzde 70 oranında etkililer. Ama ülkemizde yüzde 17 oranında parlamentoda var. Bu da kadın-erkek eşitsizliğini gösteriyor. Ayrıca kadın istihdamı da aynı şekilde. Yüzde 24 oranında Türkiye’de kadın istihdamı. Bunun daha yukarılara çıkması gerektiğine inanıyoruz. Bunun için de mücadele edeceğiz. Kadınların ötekileştirilmesini, geri planda bırakılması konusunda direnişimiz devam edecek. Son süreçlerde bununla çok sık karşılaşıyoruz.
 
Aydın’daki kadınlara çağrınız nedir?

Acısıyla yoğrulmuş, aslında çok değerli olan kadınlarımızı İYİ Parti çatısı altında bir arada olmaya çağırıyorum.

aydinli-kadinlari-iyi-parti-catisi-altina-davet-ediyorum-149243-2964c5e03448ef76df24eba44b175515.jpgaydinli-kadinlari-iyi-parti-catisi-altina-davet-ediyorum-149243-55567b773af56599e1d8b7cb10b2a693.jpgaydinli-kadinlari-iyi-parti-catisi-altina-davet-ediyorum-149243-dee86af6a9a7b10243608abcc6aabdca.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.