Aydınlı öğrenci o anları anlattı

Aydınlı öğrenci o anları anlattı
ABONE OL
İzmir-İstanbul seferini yapan uçağın iniş yaptıktan sonra kayarak pistin sonundaki toprak zemine çıktığı kazada uçakta bulunan Aydınlı üniversite öğrencisi Yağız Eray Esgin yaralandı.

ABDURRAHMAN FIRAT - İzmir- İstanbul seferini yapan bir firmaya ait boeing 373 tipi uçak Sabiha Gökçen Havalimanı'na inişi sırasında piste tutunamayarak yola doğru savruldu. 177 yolcu ve 6 mürettebatla birlikte 30 metre yükseklikten düşen uçak üç parçaya ayrıldı. 180 kişinin yaralandığı ve 3 kişinin hayatını kaybettiği kazada bazı yolcular kendi imkanlarıyla uçaktan çıkmayı başararak kurtuldu.

Kuşadası’nda yaşayan Mali Müşavir Kadriye Esgin ve öğretmen Kemalettin Esgin’in oğlu Yağız Eray Esgin de pistten çıkan uçakta yer alıyordu. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan ve tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan Esgin, “Uçak havadaydı inişe geçiyorduk. Şimşek çaktı. İnerken sağa sola yalpalandık. Tekerler piste değdi telefonlarınızı kullanabilirsiniz, kemerlerinizi çözmeyiniz anonsu sonrası uçak sarsılarak hızla ilerledi.Ben en arkanın bir ön koltuğunda idim kemerlerim bağlıydı. Sarsıntıdan sonra kısa baygınlık geçirdim. Kendime geldiğimde acil çıkış kapısının biri kapalıydı. Açık olan kapının şişme tahliye balonları açılmamıştı. Uçaktan atladım içeride duman vardı. Çok sersemleşmiştim, ancak dağa tırmandığımı hatırlıyorum. Yardım araçlarını çok bekledi , ters yerde olduğumuz için araçlar giremiyor dediler. Pegasus araçları görünüyordu. Yürümeye başladım acı ve korkuyla.İlk gördüğüm ambülansın önünde yığıldım” dedi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.