Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Murat Tan'ın haberine göre, Didim’e ziyaret gerçekleştirdiği 3 Mayıs’ta temasları devam ederken mide zehirlenmesi şüphesiyle kaldırıldığı Didim Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, hastanedeki kapasite yetersizliğiyle ilgili olarak TBMM’ye yazılı soru önergesi sunmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Söke Devlet Hastanesi’ndeki kalp ve damar cerrahisi ile koroner yoğun bakım ünitesinin bulunmamasını da yazılı soru önergesiyle TBMM’ye taşıyan Tezcan, Didim Devlet Hastanesi ile ilgili verdiği önergede, yaz aylarında ilçe nüfusunun yaklaşık 5 kat artması nedeniyle de yetersiz kaldığına vurgu yaptı.

aydinli-vekil-ildeki-hastaneleri-mercek-altina-aldi-aydindaki-bir-hastane-daha-tbmm-gundeminde-470401-2c9a41a1a930cb74e3f7ef1bf8ebef18.jpg

Aydın'da ‘yaz sineması’ günleri başlıyor! Aydın'da ‘yaz sineması’ günleri başlıyor!

“EK HASTANE SORUNLARI ÇÖZMEYE YETMEYECEKTİR”

CHP’li Tezcan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle TBMM’ye sunduğu önergeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Aydın'ın Didim İlçesi'nin nüfusu son 13 yılda yaklaşık yüzde 84'lük bir artış yaşanmıştır. Artan nüfus oranı, sağlık alanında ciddi sorunlara yol açmaktadır. İlçede bulunan 65 yataklı devlet hastanesi, doktor branş eksikliği, hastanenin fiziki imkanları ve yaz aylarında ilçe nüfusunun yaklaşık 5 kat arttığı düşünüldüğünde yetersiz kalmakta, adeta hizmet veremez hele gelmektedir. İlçede ikamet eden vatandaşlar, sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için yaklaşık 1 saatlik uzaklıktaki Aydın merkeze gitmek zorunda kalmaktadır. Ayrıca ilçede yapımı devam eden ek 75 yataklı devlet hastanesi binasını da nüfus artışı düşünüldüğünde yaşanan sorunları çözmeye yetmeyecektir” dedi.

aydinli-vekil-ildeki-hastaneleri-mercek-altina-aldi-aydindaki-bir-hastane-daha-tbmm-gundeminde-470401-555d183289e088c5d6f08b1e8372c8e8.jpg

BAKAN KOCA’DAN CEVAP İSTEDİ

Tezcan, Bakan Koca’ya şu soruları yöneltti; “1) Didim Devlet Hastanesi'nde çalışan personel sayısı nedir ve bu personelin branşlara göre dağılımı nasıldır? 2) Son 5 yılda yıllara göre aynı ayrı belirtilmek zere Didım Devlet Hastanesi'ne kaç vatandaşımız başvurmuştur? Bu hastaların kaçı Didim Devlet Hastanesi'nde tedevi edilmiş, kaçı ilgili branş olmadığı dolayısıyla başka hastanelere sevk edilmiştir? 3) Didim Devlet Hastanesi'nin yatak sayısının arttırılması ile ilgili Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? 4) Yapımı devam eden 75 yataklı ek Didim Devler Hastanesi binası ne zaman hizmete girecektir? İlçenin nüfus artışı düşünüldüğünde projedeki yatak sayısının arttırılması ile ilgili Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? 5) Didim Devlet Hastanesi'nde eksik bulunan branşlarla ilgili bir atama yapılacak mıdır?”

Kaynak: Haber Merkezi